Academic Work · Publicerad 4 okt 2021

Vill du arbeta med den senaste tekniken på ett företag som ligger i framkant med den tekniska utvecklingen? Som testutvecklare hos Ericsson får du möjligheten att kombinera ditt tekniska intresse med dina kunskaper inom utveckling. Tjänsten är långsiktig och här väntar fina utvecklingsmöjligheter!

Information om uppdraget

Ericssons är ett världsföretag i teknikens framkant. Här får du möjlighet att arbeta på en internationell nivå men med basen i Kumla. På sajten i Kumla arbetar man främst med kretskort och 5G och här arbetar idag av cirka 120 medarbetare. Som testutvecklare kommer du tillhöra ett team som har till uppgift att ta fram testlösningar för radiobasprodukter. I teamet är samarbetet högt och här lär man sig av varandra, delar erfarenheter och kunskaper på ett prestigelöst sätt.

På Ericsson är personalomsättningen låg och här har många arbetat länge. Innanför väggarna finns därför kollegor med hög teknisk kompetens, och därmed möjligheter för dig att ta lärdom av.

Du erbjuds
 • En tjänst på ett företag som ständigt är i utveckling och förändring, där du får arbeta med den senaste tekniken
 • Ett team med hög teknisk kompetens med stora möjligheter att utvecklas
Tjänsten är långsiktig, du kommer erbjudas en anställning om 6 månader och blir därefter, om samarbetet är uppskattat från bådas håll, förlängd på uppdraget och på sikt även överrekryterad direkt till Ericsson. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som testutvecklare på Ericsson kommer du att utveckla och förvalta testplattformar, bestående av både hårdvara och mjukvara. Här utvecklar du metoder för mätning och kalibrering samt integrerar dessa i plattformen. Utvecklingen sker till största del i C# och .NET miljöer. Du kommer att arbeta i projekt tillsammans med andra kollegor, både från utvecklarteamet men även fran andra sektioner. Här kommer stora delar av sitt arbete innebära problemlösning, där det sällan finns en given lösning och där du måste förstå produktens problem.

Som nyanställd testutvecklare på Ericsson kommer du skugga en erfaren kollega som också blir din mentor. Din introduktion kommer till viss del anpassas efter dig som individ och dina tidigare erfarenheter.

Vi söker dig som
 • Som minst en teknisk högskoleutbildning, inom datateknik, elektronik, teknisk fysik eller likvärdigt
 • Har ett gediget intresse för teknik, inom radio och/eller elektronik. Har du praktisk erfarenhet av detta är det meriterande
 • Har mycket goda kunskaper i engelska, muntlig och skriftlig
 • Har goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt
Det är meriterande om du:
* Har kunskaper inom programmering och/eller inbyggda system. Kanske har du arbetat med detta tidigare eller så har du programmerat på fritiden.

Som person är du
 • Initiativtagande
 • Problemlösande
 • Självgående
Då Ericsson verkar inom en bransch som ständigt är under utvecking är det viktigt att du har lätt att till till dig ny kunskap och är öppen för att lära dig mer och utvecklas. Vi söker efter en ingenjör med en stor vilja, driv och engagemang.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Ericsson vill satsa på dig och din kompetens, vi ser gärna att du siktar mot en långsiktig roll hos Ericsson.

I din ansökan vill vi gärna att du motiverar ditt tekniska intresse och varför du skulle passa in hos Ericsson.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Kumla
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ericssons önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Här kan du läsa mer om Ericsson
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga