Academic Work · Publicerad 25 nov 2021

Fortum kommer att genomföra ett antal projekt under kommande år, och du kan få vara en del av den resan. De olika projekten varierar i komplexitet, vilket ger både dig med goda erfarenheter inom projektledning såväl som dig i starten av din projektledarkarriär en direkt möjlighet att påverka Fortums framfart! Med andra ord välkomnas ansökningar oavsett senioritet och erfarenhetsnivå. I och med att vi tillämpar löpande urval rekommenderas du att söka redan idag!

Information om uppdraget

På Fortum Recycling & Waste genomförs projekt i olika former löpande. Projekten utförs på Fortums anläggning och varierar i storlek och komplexitet. Vilka projekt du tar dig an, i fråga av projektets komplexitet och innehåll, kommer anpassas utefter dina kompetenser inom projektledning. De mer komplexa projekten är en del av Fortums långsiktiga strategi, vilken är planerad utefter en fyraårsplan och avser en helhetsöversyn över en av Fortums två linjer. Detta innebär att det finns en långsiktighet i projekten, även om de inte var och en kommer pågå så länge.

Du kommer att arbeta tillsammans med den projektgrupp som blir sammansatt för projektet i fråga, vilket innebär att det kan bli olika sammansättningar beroende på projekt. I den sammansatta projektgruppen finns individer med olika kompetensområden, vilka du ska kunna leda på ett framgångsrikt sätt. Därtill kommer kontakt och kommunikation med diverse intressenter vara en framgångsfaktor i det dagliga arbetet. Vi ser helst att du är skicklig på att utnyttja den kompetens som finns både inom projektgruppen såväl som utanför.

Denna tjänst är till en början ett konsultuppdrag, där det finns chans till en överrekrytering till Fortum. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna i denna projektledarroll kommer beröra projektets samtliga delar från start till slut. Då det finns flertalet olika projekt Fortum ska starta upp inom det närmsta kan exakta arbetsuppgifter variera, men grovt uppdelat kommer du att:
 • Vara en ledare för projektgruppen och ansvara för att ni tillsammans levererar resultat på ett professionellt sätt
 • Sätta tidsplaner och arbeta med uppföljning
 • Ansvara för att dokumentation utförs
 • Skapa relationer och samarbeten med projektmedlemmar, beställare och andra intressenter
Vi söker dig som
 • Har en avslutad högskoleexamen - gärna riktad mot ett tekniskt område. Flerårig arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren godkänns
 • Har god systemvana. Du har med fördel erfarenhet från Maximo
 • Fullt ut behärskar det svenska såväl som det engelska språket i både tal och skrift
 • Innehar ett B-körkort
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet från drift-/processindustri
 • Har en formell utbildning av projektledning, alternativt arbetslivserfarenhet som motsvarar en utbildning
För denna roll är du med fördel
 • Strukturerad
 • Noggrann
 • Ansvarstagande
Övrig information

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Placering: Kumla (Möjligheter till förtroendetid finns)

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Fortums önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga