Academic Work · Publicerad Idag 04:05

För dig med erfarenhet av inköp som nu söker nästa utmaning i en affärsnära roll och stort fokus på kunden kommer här en möjlighet! Sternhammar söker nu en produktchef med inriktning mot produkterna som marknadsförs inom komponent, förbrukningsmaterial och verkstadsmiljö. Sök redan idag då vi går igenom ansökningar löpande.

Information om uppdraget

Sternhammar är en svensk importör och tillverkare av fordonsrelaterade komponenter, förbrukningsartiklar och tillbehör. Företaget grundades 1938 i Örebro och är idag en del av Axel Johnson-koncernen. Sternhammar har med ett brett produktsortiment och hög leveransberedskap blivit ett av marknadens mest snabbväxande bolag. Produkterna marknadsförs genom grossister, distributörer och OEM-kunder. Med över 12.000 lagerhållna artiklar kan kundernas högt ställda krav på mångfald mötas när det gäller funktion, kvalitet, design och kostnad. Den huvudsakliga marknaden är Norden men export av produkter sker även till kunder i norra Europa.

Som del av Axel Johnson International finns goda karriärmöjligheter. Företaget investerar mycket i sina medarbetares kompetensutveckling och genom koncernen får man tillgång till ett internationellt nätverk av kollegor att utbyta idéer med. Rätt medarbetare har goda chanser att gå vidare och växa i organisationen. De senaste åren har Sternhammar växt kraftigt och ambitionen är att fortsätta till nya nivåer och vi söker därav kollegor med driv och energi som vill vara med på resan.

Du erbjuds

Utöver utvecklande, utmanande arbetsuppgifter och stort eget ansvar erbjuder Sternhammar dig kollektivavtal, dator, telefon och friskvårdsbidrag.

Arbetsuppgifter

Du kommer att välkomnas till avdelningen affärsutveckling vilken ansvarar för hela kedjan från produktutveckling till lansering och försäljning. Du kommer ansvara för Sternhammars tekniska sortiment så som förbrukningsmaterial, kopplingar, komponenter, pneumatik samt verkstadsinredning och verkstadsmiljö. Du kommer aktivt utveckla affären med leverantör samt deltaga på kundmöten tillsammans med Sternhammars säljkår. Rollen som produktchef är självständig men ställer också höga krav på samarbete och kommunikation inom bolaget då du kommer samarbeta med alla delar av verksamheten, från sälj till marknadsföring, lager och logistik. Då Sternhammars leverantörer oftast arbetar internationellt kommer det att krävas resor i tjänsten. Du ansvarar även för ett mindre antal kunder inom industrisegmentet.

Du kommer till exempel att:
 • Vara specialisten inom produktkategorin och hjälpa övrig personal i bolaget med samtliga frågor avseende produkterna
 • Säkerställa att försäljningen inom produktkategorin utvecklas åt rätt håll genom rätt inköp av produkter till rätt priser
 • Vara delaktig i att utveckla de varumärken som används inom produktkategorin och följa marknadstrender
 • Ansvara för produkternas kvalitet, förbättringar och framtagande konkurrensfördelar
 • Förhandla med leverantörer om betalningsvillkor, fraktvillkor, exklusivitet samt inpriser så att Sternhammars affärer ständigt blir mer lönsamma
 • Ta fram produkttexter och se till att register är uppdaterade
Du kommer ansvara över produktområdena Förbrukningsmaterial, Verkstadsinredning, Komponenter och Tillbehör.

Vi söker dig som
 • Har arbetat 3-5 år inom som produktchef eller inköpare inom B2B
 • Brinner för teknik och har förmåga att presentera lösningar på ett pedagogiskt sätt
 • Har god kännedom om den tunga fordonseftermarknaden som Sternhammar är verksam inom
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
Vi ser det som meriterande om du sitter på branschkunskap eller har en akademisk utbildning inom försäljning eller inköp.

Som person är du:
 • Resultatinriktad och målfokuserad
 • Kommunikativ, tal och skrift
 • Besitter god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt
Övrig information
 • Start: Omgående, alt. enligt ö.k.
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Örebro
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sternhammars önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
I den här processer är tester en del av rekryteringen, detta sker i slutskedet.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Läs mer om Sternhammar här
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga