BillerudKorsnäs · Publicerad 7 apr 2021

"Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer."

Vill du växa med BillerudKorsnäs och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid? Till bruket i Frövi/Rockhammar söker vi nu en HR Specialist med engagemang och intresse för att driva och utveckla företagets HR-agenda tillsammans med bruksledningen. I denna roll är du specialist inom lag och avtal och du får en viktig roll att vara med och bidra till affären med ett nytänkande HR-perspektiv.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BillerudKorsnäs.

Arbetsbeskrivning

I denna roll blir du en del i det lokala HR-teamet som idag består av tre HR business partner, en Talent acquisition partner och som leds av en HR Manager. Bruket i Frövi/Rockhammar har ungefär 600 medarbetare och 60 chefer. Som HR specialist ger du arbetsrättsligt stöd till samtliga av brukets chefer och du bistår HR-chef och HR- kollegorna med sakkunskap inom lag och avtal.

BillerudKorsnäs är en internationell koncern och du kommer att jobba tillsammans med HR-kollegor från hela världen. I din roll förväntas du att bidra i HR-projekt för hela koncernen och det finns goda möjligheter till utveckling. Det finns bland annat ett stort fokus på ledarskapsutveckling och du kommer att vara mycket delaktigt i arbetet att utveckla brukets chefer och medarbetare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
 • Bistå HR-chef med sakkunskap gällande centrala och lokala avtal, arbetsrätt samt med underlag och administration i lokala förhandlingar.
 • Identifiera konsekvenser på administration och i processer, i samband med löpande översyn och utveckling/förändring av centrala och lokala avtal.
 • Ansvar för efterlevnad inom lön och avtal till exempel företagets lönestrategi, policy, och system för lönestruktur (reward framework).
 • Ge rådgivning till organisationen i frågor som berör centrala och lokala avtal samt ge regelbunden utbildning i lokala avtal och riktlinjer till organisationens chefer.
 • Ansvara för att anställningsadministration, relevanta medarbetarförändringar och lokala överenskommelser kommer Lönekontoret tillhanda.
 • Säkerställa personaladministration för schemaläggning, rätt ersättningsnivåer och underlag enligt avtal.
 • Ansvara för framtagning av lokal personal- och lönestatistik.
 • Stödja vid introduktion av nyanställda; både medarbetare och chefer.
 • Delta i projekt inom HR-området
BillerudKorsnäs har ett omfattande ledarskapsprogram som heter "Sustainable leadership" och detta utbildas samtliga chefer och alla som jobbar med HR i. Du kommer även att stötta arbetet med BillerudKorsnäs höga krav på säkerhet och arbetsmiljöfrågor inklusive rehabiliteringsfrågor.

Kvalifikationer
Vi ser att du som söker tjänsten har en högskole- eller universitetsutbildning med HR-inriktning eller motsvarande likvärdig utbildning. Vi ser också att du har några års erfarenhet av att arbeta med arbetsrättsliga frågor, gärna inom ett större företag eller organisation. Vidare har du:
 • God kunskap och vana av att arbeta med HR-processer.
 • Hög kompetens inom arbetsrätt och av att sätta dig in i olika avtal och att tolka dem.
 • Vana av fackliga förhandlingar och har respekt och förståelse för både arbetsgivarrollen och fackets roll.
 • God IT-kompetens och kompetens att analysera underlag och data.
 • Förmågan att stötta chefer och medarbetare och har ett naturligt intresse för att följa med i utvecklingen och trenderna inom HR.
Då BillerudKorsnäs är ett internationellt företag är det viktigt att du talar och skriver både svenska och engelska.

Dina personliga egenskaper
I denna roll är det viktigt att du är mycket analytisk, strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann. Du är trygg i dig själv, tålmodig och är bra på att lyssna, coacha och ge feedback. Du sätter en ära i att ge god service och att de som du ger rådgivning får bra vägledning som hjälper dem att lösa deras problem och utmaningar. Du företräder alltid företagets bästa, har hög integritet och vågar ta beslut. Du trivs i ett sammanhang där du självständigt får ta stort ansvar och där man, genom att ha kul tillsammans, skapar förutsättningar för ett gott samarbete både inom HR och BillerudKorsnäs som helhet.

BillerudKorsnäs eftersträvar mångfald och värdesätter en jämn könsfördelning.

Information om ansökan

Urval sker löpande, vid frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Linda Axäng, AxÖ Consulting, på telefonnummer + 46 (0)79 340 54 42 eller via mejl linda.axang@axoconsulting.se. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan!

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
19 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
HR-administration

Inga fler liknande jobb tillgängliga