Försvarsmakten · Publicerad 16 juni 2020

FMTIS ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystemstruktur. FMTIS är ett ständigt insatt insatsförband och nyttjas i hela beredskapstrappan såväl nationellt som internationellt. Exempel på funktioner och tjänster FMTIS ansvarar för är Försvarsmaktens telenät (FTN), sensorer och radarsystem, men också alla gemensamma IT-system inom Försvarsmakten. På förbandet arbetar ca 1 400 personer.

Staben är förbandschefens stöd i ledning och styrning av förbandet. FMTIS stab är indelad enligt NATO-modell som en J-stab, J 0-9. Inom staben finns olika operativa funktioner inom bland annat HR/personal, underrättelse- och säkerhetstjänst, kommunikation, ekonomi och logistik. I staben ingår också förbandets insatsledning och planeringsfunktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du är placerad på Ekonomiavdelningen (J8) och har personalansvar för ett team om 4 - 5 ekonomihandläggare. Rollen innebär att du utgör stöd till chefer och medarbetare inom våra verksamheter i ekonomi- och ekonomisystemfrågor samt ansvarar för löpande uppföljning, prognostisering och budgetering. Du medverkar i dialoger med och rapportering till Högkvarteret och inom förbandet. Utbildning i vårt affärssystem (SAP, benämnt PRIO i Försvarsmakten) mot enheter ingår i arbetsuppgifterna såsom analysarbete i olika former samt deltagande i förbandets löpande ekonomiarbete. Du är i rollen som ekonomichef direktföredragande för förbandschefen.

Avdelningen tillämpar koncernredovisning med två ekonomimodeller. Arbetet innebär många möten och 1 - 2 tjänsteresor per månad.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
 • Akademisk examen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Aktuell och relevant erfarenhet av ledarskap.
 • Aktuell och relevant erfarenhet av löpande ekonomiarbete, prognostisering och budgetering.
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift.
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av förvaltningsekonomi och/eller koncernredovisning.
 • Relevant erfarenhet från Försvarsmakten.
Personliga egenskaper

Arbetet kräver att du har god förmåga att arbeta självständigt och att du är analytisk, utvecklingsorienterad och besitter en god pedagogisk förmåga. Vi förväntar oss att du har hög personlig integritet och god förmåga att samarbeta och leda personal.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Örebro

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-12.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta nuvarande Ekonomichef Carina Engström, 0589-404 12.

Fackliga kontaktpersoner

SACO Per Loman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Mats Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393 500.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga