Försvarsmakten · Publicerad 4 juni

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Vill du vara med och påverka och göra skillnad?

Som HR-generalist ansvarar du för att på ett konsultativt sätt ge operativt stöd till organisationens chefer, inom samtliga HR-processer tillsammans med sex andra medarbetare inom stabens HR funktion. Arbetet innebär även att leda arbetet för något eller några specialistområden inom HR-området. Du kommer ha en stor frihet under ansvar och vi sätter stort värde på dina kunskaper och erfarenheter.

Exempel på arbetsuppgifter
  • Utveckla ett eller flera strategiska specialistområden som du specifikt brinner för och vill förbättra samt dela med dig av dina kunskaper.
  • Chefsstöd vid personalförsörjning, avtal och arbetsrätt, lönebildning samt organisatorisk och social arbetsmiljö.
  • Att självständigt driva, utbilda, handlägga samt administrera processer och ärenden.
  • Delta, utveckla och implementera centrala processer inom Försvarsmakten.
Kvalifikationer
  • Högskoleexamen inom HR-området eller motsvarande utbildning/erfarenhet som av Försvarsmakten bedöms likvärdig.
  • Några års erfarenhet inom HR-området.
  • Körkort, lägst B.
Meriterande

* Erfarenhet av operativt och/eller strategiskt personalarbete i en större organisation

Personliga egenskaper

Som person är du öppen, ansvarstagande och resultatinriktad. Du har en god analytisk förmåga, arbetar strukturerat och kan prioritera bland många arbetsuppgifter. Du har god förmåga att se helheten, kommunicera och skapa goda relationer. Du gillar att tillhöra ett team och har en god samarbetsförmåga samtidigt som du tycker om att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du har ett stort engagemang för HR-frågor och en vilja att utveckla både dig själv och organisationen. Utöver den formella kompetensen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Detta är en civil befattning.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Anställningen är en tillsvidareanställning (Provanställning om 6 månader tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten).
Stationeringsort: Örebro - resor ingår i tjänsten.

Förfrågningar angående befattningen kan göras till HR-Chef Gunilla Lindsmyr (070-9458794) Frågor om rekryteringsprocessen kan lämnas av HR-Specialist Ann-Christine Holmer 08-514 39 00.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO, Mika Laitanen
OFR/S, Martin Sparr
SEKO, Hans Monthan
OFR/O, Anders Wallinder
Samtliga nås på telefon 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-06-24. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet samt en skyldighet att krigsplaceras.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
24 juni
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga