Försvarsmakten · Publicerad 21 nov

Vi behöver fler erfarna Microsoft specialister för utveckling och förvaltning av våra Internetnära miljöer. Du kommer att arbeta vid Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband med placering i Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ansvara för utveckling och teknisk förvaltning av Microsoft komponenter i Försvarsmaktens IT-infrastruktur. I arbetet ingår design, utveckling, framtagning av konfigurationsanvisningar och vara tekniskt stöd till driftorganisationen. Ditt ansvarsområde kommer att vara inom området Microsoft Windows server/klient men även till att bidra med att utveckla och förvalta den totala plattformen där IT säkerhet är i fokus. Du kommer att arbeta med den senaste tekniken tillsammans med andra erfarna specialister.

Kvalifikationer
  • Akademisk utbildning med inriktning mot systemvetenskap, datateknik eller motsvarande utbildning eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • God förmåga att formulera sig på svenska och engelska i tal och skrift
  • Goda kunskaper om Microsoft Windows Server
  • B-körkort
Meriterande
  • Kunskaper om Microsoft SCCM
  • Kunskaper om nätverk och brandväggar
  • Erfarenhet av arbete i större IT-projekt
  • Arbetat IT plattformar på central nivå i större myndigheter eller företag
Personliga egenskaper
Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemsökning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och skapar resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du trygg i dig själv och har gott omdöme. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas. Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Henrik Seger 019-39 30 01 eller HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga