Försvarsmakten · Publicerad 2 nov 2020

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS söker kommunikationschef med placering i Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kommunikationschef på FMTIS leder du förbandets kommunikationsavdelning. Avdelningen ingår i FMTIS stab. På avdelningen arbetar två seniora kommunikatörer som rapporterar till dig.

Uppdraget innebär att stötta förbandschefen och ledningen i frågor som handlar om kommunikation. Arbetet sker ofta i samarbete med andra avdelningar i staben. Inom staben finns olika operativa funktioner inom bland annat HR/personal, underrättelse- och säkerhetstjänst, ekonomi och logistik. I staben ingår även förbandets insatsledning och planeringsfunktion.

I arbetsuppgifterna ingår också att stötta FMTIS enheter. Exempel på funktioner och tjänster FMTIS enheter ansvarar för är Försvarsmaktens telenät, sensorer och radarsystem samt alla gemensamma IT-system inom Försvarsmakten. På förbandet arbetar ca 1400 medarbetare och verksamheten är placerad på över 30 orter.

FMTIS verksamhet är komplex och mångfasetterad vilket kan göra internkommunikationen utmanande då det handlar om att se behov av kommunikation i en stor mängd möten och beredningar.

Dina arbetsuppgifter innebär utöver ovanstående att:
 • Delta i internt utvecklingsarbete.
 • Ansvara för FMTIS portalsida på intranätet.
 • Ansvara för kandidatattraktion.
 • Hantera kontakt med press och media.
 • Ansvara för förbandets kriskommunikation.
Du ingår i stabens ledningsgrupp och rapporterar till stabschefen. Avdelningen funktionsstyrs från Försvarsmaktens Högkvarter.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och medarbetarens karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid samt ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
 • Relevant utbildning inom kommunikation eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Aktuell och relevant erfarenhet av kommunikationsarbete på strategisk nivå från större organisation.
 • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Körkort klass B.
Meriterande
 • Erfarenhet av ledarskap.
 • Erfarenhet av kontakt med press och media.
 • Erfarenhet av kommunikationsarbete inom Försvarsmakten.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är prestigelös och lyhörd och som skapar förtroende och goda relationer. Ditt ledarskap skapar initiativkraft, du delegerar uppgifter och släpper fram andra. Tjänsten kräver även god samarbetsförmåga och sinne för struktur och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsteresor förekommer.

Arbetsort: Örebro

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-23.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta stabschef Stefan Svahn. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Dzenana Gustafsson.

Fackliga företrädare:

SACO Per Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Mats Felix

OFR/O Håkan Larsson

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga