Försvarsmakten · Publicerad 22 sept

Senior säkerhetshandläggare sökes till Försvarsmaktens Telenät- och markteleförband, Örebro

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ansvarar för att under säkerhetschefen förvalta delprocess säkerhetsprövning inom förbandet. Det innebär bl.a. att du vidmakthåller styrande dokument och utbildar kolleger på området. Du stödjer avdelningen med säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetskyddsavtal (SUA), framförallt vad avser säkerhetsprövning av personal, samt kontroller. Du genomför även särskilda personutredningar på uppdrag av säkerhetschefen. Du förväntas ha en bred allmän kompetens på säkerhetsskyddsområdet, framförallt vad gäller tillträdesbegränsning (fysisk säkerhet), SUA och säkerhetsprövning. Du samverkar bl.a. med den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) inom eget sakområdesansvar, och förväntas bygga och vidmakthålla ett brett kontaktnät inom din disciplin.

Kvalifikationer
  • Försvarsmaktens utbildning och certifiering till säkerhetschef.
  • Relevant eftergymnasial utbildning (högskoleutbildning).
  • Mångårig erfarenhet av arbete med säkerhetstjänst, gärna i ledande befattning.
  • Då tjänsten förutsätter en del resor är även B-körkort ett krav.
Meriterande
  • Civila certifieringar och medlemskap i intresseorganisationer på säkerhetsområdet är meriterande.
  • Tidigare anställning i Försvarsmakten och/eller i staten är meriterande.
Personliga egenskaper
Som person är du självgående och har förmåga att ingjuta förtroende, då du arbetar i en förtroendebransch. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat tom. 2017-10-03. Sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.
Arbetsort är Örebro.

Förfrågningar kring befattningen kan lämnas av
Per-Anders Eriksson, 0703-161503.

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2016-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga