Försvarsmakten · Publicerad 16 jan 2020

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten som systemoperatör vid Driftenheten omfattar ett varierat arbete där du kommer att driftövervaka och driftleda en mängd olika system. Du kommer att ta emot, analysera och registrera avvikelser i nät, tjänster och utrustningar samt initiera och följa upp felavhjälpning vid yttre anläggningar. Som systemoperatör kommer du att få en grundutbildning inom samtliga av teledriftcentralens fördjupningsområden: Transmission, IP/Satkom, Radio/Sensor och Gateway, men kommer att bli specialiserad inom ett av dessa fördjupningsområden.

Tjänsten inkluderar kontinuerlig kompetensutveckling innefattande ett flertal interna och externa kurser och utbildningar. Tjänsten innebär att du regelbundet kommer att tjänstgöra som vakthavande systemoperatör vilket innebär att tjänstgöring förekommer på oregelbundna arbetstider inklusive eventuell jour-, och beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

Du har som lägst gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdig. Du har kunskaper inom nätverksteknik, brandväggssystem och erfarenhet av perimeterskydd i IT-system och/eller IP-teknik (routing/routingprotokoll, TCP/IP, switching) samt att du innehar B-körkort.

Meriterande

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom larmhantering och logganalys samt ärendehantering för stora driftverksamheter och erfarenhet av felsökning i avancerade systemlösningar. Om du dessutom har kunskap inom DNS och Linux är det mycket positivt.

Personliga egenskaper. För att trivas i rollen som systemoperatör är det en förutsättning att du har ett brinnande intresse för teknik i allmänhet och IT-drift i synnerhet.

Du har god social förmåga och trivs med att arbeta i grupp samtidigt som du inte har några problem att arbeta självständigt. Tjänsten som systemoperatör ställer höga krav på din integritet att du har god analytisk förmåga samt säkerhetstänk.

Du kan snabbt sätta dig in i nya situationer och arbetsuppgifter. Du kan tillgodogöra dig teknisk information och utbildning. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både på svenska engelska. Du trivs med att skapa nya kontakter. Som person är du noggrann och har förmåga att leverera arbete präglat service och kvalité. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är placerad med arbetsort i Örebro men det förekommer även tjänstgöring på andra orter. Tjänsteresor förekommer. Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Kontaktperson Sektionschef Johan Boo

Fackliga kontaktpersoner

SACO Mika Laitanen

OFR/ O Håkan Larsson

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln 019-39 35 00.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga