Ovako AB · Publicerad 15 nov

Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Ovakos IT-avdelning arbetar i en komplex utvecklingsmiljö och i rollen som teamleader kommer du att ha ett spännande arbete framför dig. Tjänsten passar dig som vill ha ett jobb där du kommer att ansvara för att leda och, tillsammans med din grupp, arbeta med att nyutveckla och förvalta befintliga applikationer och lösningar. På Ovako lyssnar man på medarbetarna och uppmuntrar dem att hitta nya innovativa lösningar på morgondagens utmaningar. Om du drivs av att leda i förändring och kan skapa ett klimat av tvärfunktionellt lagarbete där alla känner sig delaktiga och stolta kan rollen som teamleader vara rätt för dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Ovako.

Ovako erbjuder

Ovako är en arbetsgivare för dig som trivs med den mindre organisationens effektiva beslutsvägar och den större organisationens trygghet. Hos Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtsyftande arbetsplats med högt i tak, god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft. Som anställd erbjuds du:
  • En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
  • Stort eget ansvar och frihet i hur du löser dina arbetsuppgifter
  • Möjlighet att utmana Ovakos arbetssätt och komma med idéer som effektiviserar
  • Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna medarbetare
Arbetsbeskrivning

Som teamleader kommer du att ha personalansvar på grupp- och individnivå vad gäller såväl utvecklingssamtal som lönesamtal. Vidare säkerställer du att gemensamma arbetssätt och rutiner skapas och efterlevs. Du ansvarar för att planera och prioritera det dagliga arbetet i teamet, som består av både interna medarbetare och externa leverantörer. Du kommer även att arbeta strategiskt inom de olika områdena, ta fram roadmap per område och arbeta med lifecycle management.

Du kommer vidare att agera Application Manager för systemen i de olika områden, främst QlikView och BizTalk. Ett arbete som bland annat innefattar att etablera forum i verksamheten, förvalta och vidareutveckla processer för Application Management inom både BI och integration. Rollen innefattar även att ha leverantörs kontakt, säkerställa överenskomna SLA-avtal samt ansvara för framtagande av affärsplan och budget inom de båda områdena.

Idag finns flertalet tekniska integrationslösningar med ett strategiskt val mot Microsoft Biztalk.Ovakos datalager är uppbyggt på produkter från Microsoft (MS SQL). Inom BI är QlikView Ovakos strategiska val.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker tjänsten har en relevant högskoleutbildning inom IT eller ekonomi, alternativt att du har en motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi tror även att du har erfarenhet av att leda och utveckla team. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

För denna tjänst är det meriterande om du har verksamhetskompetens inom processindustri samt erfarenhet av ETL, SSIS, molnlösningar, relationsdatabaser, datamodellering samt erfarenhet av att arbete med ärendehantering baserat på ITIL eller liknande.

Profil

Att vara teamleader hos Ovako innebär att ta ett stort ansvar för tilldelat arbetsområde. Du behöver därför vara väl rustad för att ta ett sådant ansvar och även vara intresserad av att leda i en kultur som bygger på öppenhet och transparens, där ledarskapet styrs av värderingar, uppsatta mål och där du är delaktig i arbetsplatsens utveckling. En förutsättning för att lyckas i rollen är att ha ett strategiskt arbetssätt, ett brett perspektiv på IT-frågor och förmåga att samarbeta med kollegor som har andra kompetenser. Vidare har du en naturlig fallenhet för ledarskap och bidrar med energi och inspiration för att skapa motivation, trivsel och en god arbetsmiljö.

Ansökan och information

Valfri placeringsort, gärna med närhet till: Hofors, Örebro, Hallstahammar, Smedjebacken, Boxholm eller Hällefors.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tobias Björk, AxÖ Consulting, på telefonnummer 070-977 51 00. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Ovako
Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager, transport och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har fler än 3 000 anställda i mer än 30 länder. Omsättningen 2017 uppgick till 921 miljoner euro. Ovako är sedan juni 2018 en del av den japanska stålkoncernen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation som är världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt och en årlig omsättning på 43 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com och www.nssmc.com

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
+ Läs mer om jobbet