Trafikverket · Publicerad 17 apr 2019

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker en målmedveten och kommunikativ ledare som vill vara med på en spännande resa. Trafikverket är mitt i en viktig och intressant förändringsresa för att utveckla vår beställarroll. I rollen som enhetschef är du en viktig del, där du bidrar till att utveckla hela distriktet tillsammans med ledningsgruppen.

I rollen som enhetschef leder du ditt team, bestående av projektledare och projektingenjörer, genom att gå före och inspirera. Du klargör riktning och sammanhang och skapar förutsättningar för utveckling.

Du kommer att ansvara för styrning och ledning av en omfattande projektportfölj av väg och järnvägsprojekt inom distriktet Stockholm/Öst. I investeringsportföljen ingår projekt från planeringsskede, produktion/byggande till överlämning till förvaltning. Verksamheten omfattar anställda 14-16 medarbetare, ett antal resurskonsulter och ett antal kontrakt med våra konsulter och entreprenörer.

Du kommer att ansvara för att projekten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt utifrån givna uppdrag. En viktig del i arbetet är att samverka och samarbeta med interna uppdragsgivare, aktörer i anläggningsbranschen och andra externa intressenter.

Det är viktigt att du har helhetssyn på verksamheten och att du kan sätta enskilda projekt i ett större sammanhang, till Trafikverkets uppdrag att skapa samhällsnytta.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen om minst 180 hp (120 p) inom teknik eller ekonom eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av att arbeta i en ledande roll med personalansvar
  • har arbetslivserfarenhet av förändringsarbete i en ledande roll
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har arbetslivserfarenhet av projektledning
  • har arbetslivserfarenhet av samhällsutveckling inom bygg- och anläggningsbranschen
Som chef i Trafikverket motiveras du av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att andra kan växa och utvecklas. Genom att inspirera och involvera skapar du engagemang och delaktighet, vilket är viktiga förutsättningar inte bara för att vi skall nå våra mål utan också för utvecklingen av verksamheten, dina medarbetare och dig själv. Skicklighet i att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är viktigt i en verksamhet som vår. Det innebär bland annat att det är av stor vikt att du är närvarande i ditt ledarskap och öppen för andras tankar och idéer.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-01

Upplysningar

Rekryterande chef Alexander Santos Rodriguez
0101234996

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Maria Karimi
0101236963

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 maj 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga