Trafikverket · Publicerad 30 mars 2021

Som Projektledarepå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Verksamhetsområde Investering på Trafikverket söker nu en erfaren projektledare till flera spännande utmaningar och projekt. Vi arbetar med allt ifrån planering- och tillståndsprocesser inför byggande av vägar till själva produktionen och överlämnande av anläggning för drift. Du kommer att driva, leda och samordna investeringsprojekt från planering till färdig anläggning och ansvarar för att projekten genomförs utifrån beslutad omfattning inom bestämda tids- och kostnadsramar. I de flesta sammanhang är det du som står i centrum för frågor som berör projektet. En viktig del i arbetet är att leda projektens organisation av specialister och etablera ett bra samarbete med konsulter och entreprenörer. Som projektledare kommunicerar du även med exempelvis myndigheter, kommuner och allmänhet. Tillsammans med upphandlingsstöd ansvarar du för affärsstrategier och upphandling av konsulter och entreprenörer. Du följer kontinuerligt upp verksamheten mot uppsatta mål och levererar samhällsnytta.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med teknisk inriktning alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet från anläggningsbranschen/infrastruktur väg.
  • har mångårig erfarenhet i ledande befattning som projektledare/chef inom infrastruktur väg.
  • har erfarenhet av AB, ABT, ABK, upphandling och förhandling.
  • har körkort för personbil.
Som person för den här tjänsten lägger vi vikt vid ditt/din
  • driv
  • engagemang
  • samarbete
  • målsättning
Det är meriterande om du
  • har mångårig erfarenhet och kunskap i att driva, samordna och genomföra stora komplexa projekt inom anläggningsbranschen.
I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Placeringsort: Örebro

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-28

Upplysningar

Rekryterande chef Henrik Wallin
0101234055

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Daniel Jonsson
0101231549
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga