HumanResurs · Publicerad 11 okt

Till HumanResurs söker vi nu en Arbetsmiljöingenjör. Vill du utvecklas i rollen som Arbetsmiljöingenjör och samtidigt utveckla arbetet inom arbetsmiljöområdet mot HumanResurs kunder. Här erbjuds du möjligheten att påverka ditt arbete och göra skillnad! Sök tjänsten redan idag!

Arbetsuppgifter

Som arbetsmiljöingenjör hos oss på HumanResurs FH är du ett stöd till våra kunder i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Det innebär t ex framtagning av
  • rutiner och policys
  • riskbedömningar samt
  • utbildning och information till chefer, skyddsombud och övriga medarbetare.
Du arbetar också med tekniska undersökningar och yrkeshygieniska mätningar, såsom buller, vibrationen, kemikalier, klimat och liknande. Samt rådgivning och support i tekniska skydds- och arbetsmiljöfrågor.

Som Arbetsmiljöingenjör arbetar du internt tvärfunktionellt i ett hälsoteam tillsammans med fysioterapeut/ergonom, företagsläkare, företagssköterska, socionom och hälso/friskvårdspedagog. Allt för att sy ihop dom bästa lösningarna och utveckla arbetsmiljöarbetet både internt och mot våra externa kunder.

Din profil

Vi söker dig som har adekvat utbildning, t.ex. teknisk/naturvetenskaplig universitetsutbildning eller utbildning till arbetsmiljöingenjör på högskolenivå.

Har du även arbetat som arbetsmiljöingenjör och har erfarenhet från verkstadsindustri eller liknande så är det meriterande. Det viktigaste är att du har ett brinnande intresse för människor i arbetslivet, en helhetssyn och vill arbeta på ett förebyggande och främjande sätt.

Vi ser också positivt på att du har ett starkt miljöengagemang då HumanResurs FH vill verka för ett hållbart arbetssätt både internt och mot våra kunder.

Du har ett affärsmässigt och konsultativt förhållningssätt, som person är du drivande, utåtriktad och tar initiativ i såväl kundarbetet som det interna teamarbetet.

Du har körkort och goda IT-kunskaper samt kommunicera väl på svenska och engelska.

Om Humanresurs

HumanResurs erbjuder Företagshälsa, Privatvård och en Privat Hälsocentral. Vi arbetar alltid med människan i centrum och för oss är proffesionalism och hög tillgänglighet viktigt.

HumanResurs i Örnsköldsvik AB avknoppades från Hägglunds 1993 under namnet "DanBo Hälsan".

Fokus för verksamheten var Företagshälsa med arbetsrelaterad sjukvård, där närhet till och kunskap om Hägglundsbolagen (nuvarande Hägglunds Drives, MacGregor Cranes och BAE Systems Hägglunds) ansågs avgörande för en bidra till att hålla nere sjukfrånvaron. Samtliga dessa bolag har fortfarande avtal med HumanResurs.

Initiativ till att inkludera även privatvård i Företagshälsa togs 2004 med syfte att all sjukfrånvaro kostar företagen stora belopp i form av produktionsbortfall. Hägglundsföretagens har här tjänat som en förebild på orten genom sin låga sjukfrånvaro och aktiva samverkan med Företagshälsa (HumanResurs) kring rehabilitering och förebyggande åtgärder.

Under åren har HumanResurs utvecklats utifrån en aktiv dialog med företagen och med senaste forskning och framsteg inom företagshälsa som inspiration och förebild. Det har inneburit större fokus på förebyggande organisations- och friskvårdsinsatser, men även utvecklade tidiga insatser och rehabilitering liksom stärkt psykosocialt stöd.

HumanResurs erbjuder idag kompletta företagshälsotjänster. Även om Hägglundsföretagen än i dag är HumanResurs största kunder, har idag över 200 andra företag valt att ansluta sig till oss. Dessa företag anger främst vår kompetenta personal, tillgänglighet och kostnadseffektivitet som argument.

År 2010 startade även HumanResurs en privat Hälsocentral som idag har över 7000 listade patienter.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
11 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Energi & Miljö

Inga fler liknande jobb tillgängliga