Nouryon · Publicerad 23 jan

Responsibility

Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.

Functional Chemicals består av ett antal verksamheter som tillverkar en mängd olika kemiska mellanråvaror, prestationskemikalier och konsumentprodukter. Våra fabriker finns över hela världen och producerar bland annat cellulosaderivat, etylenaminer, mikronäringsämnen, organiska peroxider, salt och svavelprodukter. Det är kemikalier som exempelvis användas i tvättmedel, vinyl, bildelar, jordbruksprodukter, läkemedel, livsmedel, tapetlim, plastpåsar och kosmetika. Tillverkningen är högt automatiserad och bedrivs kontinuerligt. På siten i Örnsköldsvik arbetar ca 110 personer.

Vi söker nu sommarvikarier som ska täcka upp för vår ordinarie personal under hela eller delar av sommarmånaderna juni - augusti.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Produktion

Inom produktion finns flera områden kopplat de olika delarna i processen såsom cellulosamalning, tvätt tork, paketering och utlastning. Arbetsuppgifternas består bland annat av att plocka från lager, lossa kemikalier, lasta pallar, sköta blandningar, truckkörning, övervakning m.m. Du som söker ska ha minst gymnasiekompetens, gärna med teknisk inriktning (process, styr- och reglerteknik, kemi och maskin). Truckkort och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande, liksom kunskaper inom kemi. I vissa delar inom produktionen är truckkort ett krav.

Som person ska du vara praktiskt lagd. Du har förmågan att se sammanhang och logiken i procesen. Arbetet är förlagt både dagtid och skift.

Laboratorieoperatör/laborant

Som laboratorieoperatör kommer du bland annat att utföra löpande batchanalyser direkt från produktion. Arbetet är förlagt såväl dagtid som skift. Du jobbar i nära kontakt med skiftlagen, vilket kräver en flexibel inställning. Du analyserar ingående och utgående leveranser, samt råvaru- och miljöanalys. Som person har du förmågan att skapa goda relationer då du arbetar mot externa och interna kunder. Du är flexibel, stresstålig, har ett kritiskt tänkande samt god datavana. Vi söker dig som har kemi-/processinriktad utbildning på gymnasium eller högskola/universitet. Om du har erfarenhet från laboratoriearbete är det meriterande.

Mekaniker

Som mekaniker kommer du vara en del i arbetet med underhåll och service, felsökning och åtgärder vid fel m.m. för en fungerande produktionsanläggningen.

Arbetet är förlagt dagtid. Du som söker har troligtvis gått industri eller fordonsprogrammet på gymnasienivå. Du har intresse för att meka och skruva med maskiner samt är praktiskt lagd.

Automationstekniker

Som automationstekniker kommer du vara en del i arbetet av att säkerställa produktionsdrift genom underhåll och service, felsökning och åtgärder vid fel. Förebyggande underhåll inom områdena el, instrument och automation. Arbetet är förlagt dagtid. Du bör ha gått gymnasieutbildning inom el eller med inriktning på styr- och reglerteknik, samt gärna påbyggnad med automationsteknik. Praktisk erfarenhet av industri och underhåll är meriterande. Som person är du praktiskt lagd, flexibel, strukturerad och noggrann.

Förråd

Du kommer jobba med bland annat godsmottagning, utlämning av varor samt övriga göromål som förekommer på förrådet. Arbetet är förlagt dagtid.Truckkort är ett plus men inget krav. Har du vana av liknande arbetsuppgifter eller SAP är det meriterande. Vi söker en serviceinriktad person som gillar ordning och reda samt har god datavana.

Planerare/Logistik

Som materialplanerare kommer du bland att jobba med lagerstyrning, planering, avrop och leveransbevakning av råvaror och emballage med stöd av SAP. I arbetsuppgifterna ingår även att göra prognoser för kritiska råvaror, inventera råvarulager, hantera avvikelser som tex leveransförseningar eller kvalitetsavvikelser i ankommande material, ta fram underlag för rapporter och uppföljning samt detaljplanera råvaruintag till produktion inklusive att initiera tillverkningsorder. Arbetet är förlagt dagtid.Vi ser gärna att du har påbörjad utbildning inom industriell ekonomi eller logistik. Som person har du god kommunikationsförmåga.

Även andra områden kan komma att bli aktuella.
Vänligen specificera i din ansökan vilket/vilka områden du är intresserad av.Job Requirements
  • Vi ställer höga krav på de personliga egenskaperna, det vill säga att du som person är ansvarstagande, noggrann, självständig och trivs med att arbeta i ett team. Du är lyhörd, har en positiv attityd och hög integritet.
  • Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar, vilket innebär att vi gärna ser att du tycker om att bidra med nya idéer
  • Självfallet lever du upp till och motiveras av våra värderingar: visa vägen uppfylla våra åtaganden och växa tillsammans
  • Stort fokus på hållbarhet, säkerhet och miljö där du som medarbetare har ett ansvar att hålla detta levande
  • Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt att du har datorvana
  • Du som söker ska ha minst gymnasiekompetens, gärna med natur eller teknisk inriktning
  • Du bör vara tillgänglig för arbete mellan 1 juni-31 augusti
  • Observera att du måste vara minst 18 år för att arbeta hos oss, enligt arbetsmiljölagstiftning
Varför Nouryon?

Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.

Ytterligare information

Tjänsterna avser feriearbete/semestervikariat under hela eller delar av månaderna juni – augusti. Samtliga av våra tjänster är förlagda på vår site i Örnsköldsvik.

Viss obligatorisk introduktion och utbildning kommer kan komma att ske innan sommaren.

Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta Recruiting.se@nouryon.com

Vi genomför urval och intervjuer löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

För eventuella frågor kring vår tjänster eller rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Camilla Dahlgren, Talent Resourcing Partner, camilla.dahlgren@nouryon.com, mobil +46722483814

För fackliga frågor:

Unionen: Christer Wågström, +46 660 753 04

Sveriges Ingenjörer: Emma Thelander, +46 660 755 49

IF Metall: Kent Eriksson, +46 660 753 17

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Följ oss på LinkedIn och Facebook för nyheter och uppdateringar om intressanta tjänster.

Mer om Nouryon

Nouryon har cirka 10.000 anställda och verksamhet i över 80 länder runt om i världen. Under vår nästan 400 år långa resa mot att bli en global ledare inom specialkemi har vi byggt upp stor expertis, utvecklat långsiktiga kundrelationer och förtjänat en plats bland de branschledande företagen när det kommer till säkerhet, hållbarhet och tillförlitlighet. Runt om i världen har våra produkter stor betydelse i människors vardagliga liv.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga