SCANIA CV AB · Publicerad 7 okt 2021

Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Vi vill komplettera vårt IT team på Scania Oskarshamns hyttproduktion med en kompetens som fokuserar på lösningsarkitektur. Vårt IT team fokuserar på processen från plåtrulle till färdigmålad hytt och du kommer tillsammans med teamet använda dina IT-skills för att förbättra produktionsprocessen.

Vårt IT team på Scanias hyttproduktion består av 14 personer med kompetens i allt från support, utveckling, arkitektur, infrastruktur, verksamhetsutveckling samt förvaltning. Detta team har till uppgift att tillsammans med produktionsenheten utveckla en effektiv produktionsprocess med hjälp av sina IT-skills. Tanken är att teamet ska vara “självförsörjande”, det vill säga besitta alla kompetenser för att på egen hand stötta produktionen. Vad medlemmarna själva tycker är spännande med deras insatser i teamet:
  • ”Jag tycker om bredden i arbetet. Ena dagen programmerar man styrning av en maskin i verkstaden och nästa dag hjälper man till med produktionsrapporter till verkstadschefen”.
  • ”Att jobba så nära fabriken ger en sån överblick och tillfredsställelse. Det lilla programmet jag gjorde flyttar runt hytter på flera hundra kilo ute i måleriet, och jag kan enkelt gå ut och se resultatet av mitt jobb.”
  • ”Vi har en sån blandning av kunskapsområden och kompetenser. Det finns alltid någon som man kan fråga och få hjälp av när man stöter på något man inte kan.”
Dina Arbetsuppgifter
Jobba tillsammans med teamet för att:
  • Vara proaktiva och leverera upptid till produktionen.
  • Delta i investering och digitaliseringsprojekt.
  • Implementera vår målarkitektur.
Är du vår nya kollega?

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du har 3-5 års erfarenhet i en liknande roll och erfarenhet av MES och SCADA system. Som lösningsarkitekt ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina processer. Du trivs och har lätt för att samarbeta, skapa relationer. Du är lyhörd och smidig; lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du skapar förtroende genom din kompetens och personlighet, och har inga problem att vara tillmötesgående gentemot kund eller kollegor likväl kan du påverka och övertyga andra till den bästa lösningen. Du har en förståelse för de fackmässiga aspekterna av arbetet och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Du trivs i rollen som en kunskapsresurs för andra. Du drivs av höga mål och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Vidare kan du kommunicera och ta till dig information obehindrat på både svenska och engelska

Placeringsort: Oskarshamn

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.

Övrig information
För tjänstespecifikafrågor kontakta rekryterande chef Martina Pettersson, 0491-768588.
För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Talent Acquisition Specialist Zanko Dasko +46 8 553 516 21

Känner du igen dig i ovanstående? Då ser vi fram emot din ansökan! Sista ansökningsdag är 31 oktober. Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga