SCANIA CV AB · Publicerad 17 feb 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa & Arbetsmiljö. Största delen av organisationen återfinns i Södertälje men det finns även verksamheter i Oskarshamn, Luleå, Zwolle (Nederländerna) och Angers (Frankrike). Vårt uppdrag är att supportera och stödja verksamheterna i deras arbetsmiljöarbete. Scanias Företagshälsovård är intern och vi arbetar enbart mot företaget och i nära dialog med våra kunder.

Vi söker nu en ergonom till att arbeta operativt mot Scanias verksamhet i Oskarshamn. Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning.

Ergonomen arbetar operativt med stort kundfokus på individ-, grupp- och organisationsnivå. Rollen ingår även som en del i det tvärfunktionella hälsoteamet innhållande kompetenser som arbetsmiljöingenjör, företagsläkare, företagssköterska, organisationspsykolog, hälsa- & arrangemangskoordinator m fl.

Scanias företagshälsovård är känd för sin djupa kunskap och vi hoppas att just du kan vara med och utveckla vår verksamhet till att bli ännu bättre.

Dina arbetsuppgifter:
  • Stöd och rådgivning i att förebygga och bedömma arbetsrelaterad ohälsa
  • Strategiskt och operativt arbete inom belastningsergonomi
  • Medverka och supportera i kunders systematiska arbetsmiljöarbete
  • Genomföra riskbedömningar och kartläggningar
  • Genomgöra utbildningar av chefer och medarbetare inom belastningsergonomi
  • Supportera i arbetsanpassning och rehabilitering
  • Medverka i utvecklandet av standardiserade metoder och tvärfunktionellt arbete
  • Vara en del av hälsoteamet
Din profil:

Du är utbildad ergonom/legitimerad fysioterapeut och arbetar med stort kundfokus. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet inom produktions- och kontorsergonomi, liksom arbetsanpassning- och rehabilitering.

Vi söker dig som är driven, nyfiken, strukturerad och tycker om att samarbeta med andra. Du är utåtriktad, pedagogisk och har förmågan att väcka engagemang. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda i såväl tal som skrift.

För ytterligare information och frågor är du välkommen att kontakta:

Verksamhetschef Kjell Pettersson, tel: 070-0827 952, mail: kjell.pettersson@scania.com

Ansökan:

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betyg. Välkommen med din ansökan senast 9/3. Urval sker löpande under ansökningsperioden.

Vi ser fram mot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
9 mars 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård

Inga fler liknande jobb tillgängliga