SCANIA CV AB · Publicerad 29 mars 2021

Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare med ca 2700 anställda och ansvarar för tillverkning av Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Vår moderna hyttfabrik består bland annat av: Logistik, Pressverkstad, Karossverkstad, Grund- och Täcklacksmåleri samt Monteringsverkstad.

Scanias syfte är att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar som är bättre för människor och planeten

Arbetsuppgifter

Som global beredare ingår du i ett team som ansvarar för att säkra introduktion av nya artiklar samt strukturella förändringar globalt. Man har rollen som länk mellan konstruktion och montering.

Ditt uppdrag består i att strukturbereda konstruktionsändringar, ta fram arbetsbeskrivningar (elementblad) utifrån konstruktionsunderlag, riskanalyser och genomföra provmonteringar. Uppdraget innebär även att göra tidsanalyser i programmet Avix, ta fram ergonomikartläggningar och supportera produktionen med problemlösningar. Du kommer att arbeta tillsammans med konstruktionsavdelningen vid hyttutveckling, i arbetsgrupp med ansvar att säkra monterbarheten, både digitalt och fysiskt. Du kommer även genom digital simulering förbättra kvalitén på prototypframtagningen och reducera introduktionstiden för nya produkter.

Beroende på din bakgrund kommer tjänsten att anpassas.

Din profil

Vi söker en högskoleingenjör med inriktning produktion eller konstruktion, alternativt att du byggt upp en god kunskap om vår produkt och produktion internt. Du har god datorvana med intresse för digitalisering. Kunskap runt digitala verktyg och Cad är meriterande. Du är analytisk, strukturerad, kvalitetsmedveten och tycker om jobba med problemlösning. Du talar flytande svenska och engelska.

Arbetstid

Tjänsten är dagtid.

För mer information

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Gruppchef Henric Lindström,

henric.lindstrom@scania.com

0491-765327, 070-5949436.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga