SCANIA CV AB · Publicerad 5 okt 2021

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Alla anställda har möjlighet till resultatbonus och vi erbjuder även en rad andra förmåner och rabatter genom vår förmånsportal. Några exempel är personalbil, förmånliga priser på Scanias egna semesterbostäder i Sverige, friskvårdsbidrag och en grupplivförsäkring som ger utökad trygghet för dig och din familj.

Gruppchef till Scania Industrial Maintenance QMCS
Nu utökar vi produktionsunderhåll i Oskarshamn med en ny avdelning för Underhållsingenjörer och Underhållsutveckling. I samband med detta söker vi en engagerad Gruppchef till vår enhet QMCS underhållssupport på Scania Industrial Maintenance.

Den nyinrättade avdelningen QMCS har till uppdrag att stötta de lokala underhållsavdelningarna i efterlevnaden och utvecklandet av befintliga underhållsplaner samt metoder och arbetssätt.

Vi erbjuder
På IM möter vi ständigt nya utmaningar som utvecklar oss som individer och organisation. Vi arbetar i team med kompetenta kollegor i nära samverkan med alla produktionsenheterna. Just nu pågår en spännande förändringsresa där vi går mot att arbeta ännu mer förebyggande. Din grupp kommer att bestå av Underhållsingenjörer och utvecklingsingenjörer. Du erbjuds ett arbete med ett högt tempo och med många kontaktytor runt om hela Scania. Rollen i sig är bred och det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Du blir en del av en kultur som lägger stort fokus på säkerhet och samarbete. Verksamheten präglas av ett stort tekniskt kunnande, nytänkande och engagemang.

Dina arbetsuppgifter
Som gruppchef på QMCS ansvarar du för den operativa verksamheten och dina medarbetare. Du har det övergripande ansvaret för personalledning, leverans, arbetsmiljö, kvalitét och ekonomi. Rollen som gruppchef är både operativ och strategisk då det handlar om att tillgodose leveranserna på flera fabriker parallellt och tillsammans med din grupp jobba nära de lokala underhållsavdelningarna.

Som ledare hos oss skapar du engagemang genom att vara närvarande i verksamheten, du antar ett helhetsperspektiv och visar samtidigt intresse för detaljerna och leder ditt område professionellt mot våra värderingar med säkerhet som högsta prioritet. Du ingår i den lokala ledningsgruppen för QMC där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för att nå gemensamma mål. Du rapporterar till Underhållschef QMC och arbetar nära dina gruppchefskollegor inom Scania IM Produktionsunderhåll Oskarshamn.

Huvuduppdraget ligger i att leda, coacha och utveckla dina medarbetare i fråga om kvalitet, effektivitet och inom våra metoder. Du säkerställer att Scania IM´s metoder och processer för underhåll efterlevs och du stöttar i arbetet med att implementera och förbättra dessa. Som gruppchef genomför du aktiviteter utifrån IM´s strategiska plan, som säkrar att vi tillsammans når företagets mål.

Exempel på vidare uppgifter:
 • Aktivt arbeta med bemanningsplanering, rekrytering och det systematiska arbetsmiljöarbetet
 • Jobbar tillsammans med ledningsgrupp QMB/C för att standardisera och effektivisera gemensamma arbetssätt
 • Utmanar och utvecklar dina gruppmedlemmar så att de når sin fulla potential
 • Bygga upp och bibehålla en grupp med stor kompetens inom underhåll och metodstöd
 • Supportera och uppmuntra kompetensutbyte och kompetensutveckling genom att uppmana till samarbete och kompetensöverföring samt träning i våra metoder
Din profil

Vi söker en resultatinriktad, strukturerad och kommunikativ gruppchef. Du har tidigare chefserfarenhet och känner dig trygg i rollen som ledare. För att lyckas i rollen har du god kommunikativ förmåga, god struktur och är genuint intresserad av människor. Du är duktig på att coacha och leda individer mot gemensamma mål.

Vi ser också att du har:
 • Universitet eller Högskoleutbildning inom mekanik, elektronik, automation, industriell ekonomi, produktionsteknik, underhållsteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Tidigare chefserfarenhet
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Goda datorkunskaper
 • Goda kunskaper i utveckling och implementering av metoder och arbetssätt
 • Meriterande är goda kunskaper i Scanias egna processer
Ytterligare information
Tjänsten är på heltid tillsvidare och placeringsort är Oskarshamn

Kontaktinformation
För mer information kontakta rekryterande chef Mats Erlandsson på mats.erlandsson@scania.com eller på telefon 0491-765 428

Ansökan
Skicka in din ansökan som möjligt, senast 2021-10-31. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Som ett led i urvalet använder vi oss av urvalstester och vi genomför drogtest och bakgrundskontroll på slutkandidat. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga