SCANIA CV AB · Publicerad 1 apr 2021

Är du intresserad av ledarskap och brinner för att utveckla människor? Vill du få möjligheten att arbeta inom en större organisation och ansvara för ca 20 medarbetare i produktion? Just nu har du chansen att söka tjänsten som gruppchef i produktion på Scania i Oskarshamn.

Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare med ca 2700 anställda och ansvarar för tillverkning av Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Vår moderna hyttfabrik består bland annat av: Logistik, Pressverkstad, Karossverkstad, Grund- och Täcklacksmåleri samt Monteringsverkstad.

Scanias syfte är att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar som är bättre för människor och planeten.

Vid årsskiftet blev vår hyttillverkning i Oskarshamn helt fossilfri. Därmed har den första av Scanias produktionsenheter i världen framgångsrikt lyckats fasa ut CO2-utsläpp från tillverkningen

Uppdraget

Som gruppchef i produktion leder du en avdelning om 15-25 medarbetare. Du ansvarar även för att avdelningen på ett säkert sätt levererar rätt kvalitet vid rätt tidpunkt.

I rollen fungerar du som chef och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter. Du ansvarar för arbetsmiljö och för personalens utveckling, men också för strategiska frågor som rör gruppens resurser, kompetens och processer. Det finns en tydlig struktur för arbetet, men det är ditt närvarande och agerande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete.

Din profil

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, gärna med teknisk bakgrund men inget krav, och som brinner för ledarskap. Vi ser att du har chefserfarenhet och förmåga att kunna balansera teknik med ledarskapsfrågor. Du har ett stort produktionshjärta och vill arbeta med att utveckla medarbetare, arbetssätt samt metoder för att nå uppsatta mål. Du är en god kommunikatör som är lyhörd och har förmågan att entusiasmera, motivera och utveckla din omgivning.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och globalt företag, med starkt engagemang och stor laganda.

Vi tror på en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats. Att ha roligt på jobbet är viktigt för oss.

Arbetstid
  • Skiftarbete
  • Tillsvidare
  • Heltid
Ytterligare information
  • Språkkrav: Svenska och engelska
  • Placeringsort: Oskarshamn
Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:

Verkstadschef Logistikcenter Andreas Algesson 0491-765014.

Verkstadschef Monteringen Anna Nyblom 0491-765863.

Group Manager HR Business Partner Niklas Olsson 0491-765078.

HR Business Partner Oskar Kardmo Drott, 0491-464478.

Ansökan

Rekrytering sker löpande, så ansök redan idag. Vi önskar gärna att du bifogar ditt CV och ett personligt brev där vi kan läsa din motivation för den tjänst du söker.

Som ett kvalitativt led i vårt rekryteringsarbete genomgår alla slutkandidater en bakgrundskontroll.

Vi ser fram mot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga