SCANIA CV AB · Publicerad 14 okt 2021

Vi söker logistikutvecklare till Scania i Oskarshamn
Vi är inne i en händelserik period och kommer fortsätta att vara det de kommande åren med bland annat nya produkter samt förändringar i processer och utveckling och implementering av nya arbetssätt. Logistiken behöver anpassas och utvecklas till en mer automatiserad och digitaliserad vardag, där exempelvis självkörande truckar är en del av det automatiserade logistikflödet. För att möta dessa utmaningar stärker vi upp med ytterligare en logistikutvecklare. Nu söker vi dig som brinner för logistik och som vill jobba i en produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter!

Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare och vi ansvarar för tillverkning av Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Vår moderna hyttfabrik består bland annat av: Logistik, Pressverkstad, Karossverkstad, Grund- och Täcklacksmåleri samt Monteringsverkstad. Scanias syfte är att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar som är bättre för människor och planeten.

Arbetsuppgifter
Som logistikutvecklare ingår du i en mindre grupp och arbetar med flödesförändringar inom logistik. Dessa kan initieras av produkt- och/eller processförändringar. Som logistikutvecklare hos oss ansvarar du för att planera och genomföra logistikprojekt i nära samarbete med linjeorganisationen och våra kunder. Du arbetar i alla delar av projekt, från planering via implementering till uppföljning. Att jobba med detaljer och samtidigt ha ett helhetsperspektiv för den totala försörjningskedjan är en del av utmaningen. I dina arbetsuppgifter ingår att utveckla, effektivisera och följa upp flöden och arbetssätt inom våra processer. Vidare ingår framtagande av processbeskrivningar, projektdefinitioner, beslutsunderlag samt ta fram förstudiematerial inför eventuella tekniska förändringar och investeringar. Tillämpning av tekniska hjälpmedel och teknikstöd får en allt större betydelse i vår verksamhet och i din roll som logistikutvecklare är du med i förvaltning och utveckling av dessa. Att delta och representera avdelningen i olika forum och projektgrupper är ytterligare en del av jobbet. Genom att sprida delaktighet och engagemang för våra uppdrag, utvecklar och förbättrar vi tillsammans vår verksamhet genom Scanias Produktions System, SPS.

Din profil
Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsexamen med inriktning mot logistik eller annat relevant område.Har du tidigare erfarenhet av projektledning ser vi också det som meriterande. Att driva projekt är naturligt för dig och du har förmågan att motivera andra att jobba mot samma mål. Vi lägger stor vikt vid kunskaper inom digitalisering och Industry 4.0. Som person är du handlingskraftig, samarbetsvillig och förstår betydelsen av att bygga nätverk. Du har förmågan att kunna arbeta självständigt och du trivs med att fördjupa dig i detaljer utan att tappa helhetsperspektivet. Du är engagerad, initiativrik och kommunikativ i din projektledarroll. En förutsättning för framgång i arbetet är förmågan att skapa och bibehålla goda relationer med kunden.

Du behärskar engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och globalt företag, med starkt engagemang och stor laganda.
Vi tror på en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats. Att ha roligt på jobbet är viktigt för oss!

Arbetstid
Dagtid.

För mer information
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Maryana Sjöquist 0491-765945 eller HR Business Partner Sara Werme, sara.werme@scania.com

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan innehållande CV, personligt brev och betygskopior. Rekryteringen kommer att ske löpande. Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Logistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga