SCANIA CV AB · Publicerad 15 nov 2021

Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Vi vill komplettera vårt IT team på Scania Oskarshamns hyttproduktion med en kompetens som kan leda våra utvecklingsresurser. Vårt IT team fokuserar på processen från plåtrulle till färdigmålad hytt och du kommer tillsammans med teamet använda dina IT-skills för att förbättra produktionsprocessen.

Vårt IT team på Scanias hyttproduktion består av 14 personer med kompetens i allt från support, utveckling, arkitektur, infrastruktur, verksamhetsutveckling samt förvaltning. Detta team har till uppgift att tillsammans med produktionsenheten utveckla en effektiv produktionsprocess med hjälp av sina IT-skills. Tanken är att teamet ska vara “självförsörjande”, det vill säga besitta alla kompetenser för att på egen hand stötta produktionen. Vad medlemmarna själva tycker är spännande med deras insatser i teamet:
 • ”Jag tycker om bredden i arbetet. Ena dagen programmerar man styrning av en maskin i verkstaden och nästa dag hjälper man till med produktionsrapporter till verkstadschefen”.
 • ”Att jobba så nära fabriken ger en sån överblick och tillfredsställelse. Det lilla programmet jag gjorde flyttar runt hytter på flera hundra kilo ute i måleriet, och jag kan enkelt gå ut och se resultatet av mitt jobb.”
 • ”Vi har en sån blandning av kunskapsområden och kompetenser. Det finns alltid någon som man kan fråga och få hjälp av när man stöter på något man inte kan.”
Dina Arbetsuppgifter

Jobba tillsammans med teamet för att:
 • Vara proaktiva och leverera upptid till produktionen.
 • Se till att våra utvecklingsresurser används på bästa sätt.
 • Change koordinering tillsammans med lokal produktionsenhet och central IT
Är du vår nya kollega?

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap och ett intresse för arbetssätt och människor. Har du erfarenhet av IT ur ett industriellt perspektiv så är det meriterande men inget krav.

Som Scrum master hos oss ser vi att du är en person som:
 • Har ett gott ledarskap. Leder och motiverar andra för att nå gemensamma mål. Skapar engagemang och delaktighet.
 • Har en hög samarbetsförmåga. Arbetar bra tillsammans med andra människor. Lyssnar kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Har en helhetssyn. Förstår sin roll men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • Är mål och resultat inriktad. Styrs av mål och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Förändrar sin inriktning när målen ändrar sig.
 • Kan du kommunicera och ta till dig information obehindrat på både svenska och engelska.
Placeringsort: Oskarshamn

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, flexibel arbetsplats, lunch till reducerat pris och mycket mer.

Övrig information

För tjänstespecifikafrågor kontakta rekryterande chef Martina Pettersson, 0491-768588.
För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Talent Acquisition Specialist Zanko Dasko +46 8 553 516 21

Känner du igen dig i ovanstående? Då ser vi fram emot din ansökan! Sista ansökningsdag är 2021-12-06. Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
6 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga