Söderberg & Partners · Publicerad 17 jan

Är du driven och strukturerad med erfarenhet av telemarketing? Vill du arbeta med CRM och projektledning i en snabbväxande organisation inom finansbranschen? Söderberg & Partners bokningsverksamhet i Östersund söker nu en CRM-specialist med projektansvar.

I din roll som CRM-specialist kommer du ta emot beställningar från våra interna kunder runt om i landet. Du kommer att kravställa, planera och genomföra projekt utifrån kundernas behov och vår kapacitet. I rollen ingår även att ha kontakt med externa leverantörer av kundmaterial och adresslistor samt att ansvara över adressmaterialets åtgång, i form av förbrukning och hitrate. Du kommer att arbeta i Loxysoft varpå tidigare erfarenhet i programmet är meriterande.

Söderberg & Partners är en kreativ och dynamisk organisation med korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer. Vi söker medarbetare som sporras av stort eget ansvar och som har drivkraft att kontinuerligt utvecklas och föra sina arbetsuppgifter framåt.

Du kommer att arbeta i ett team bestående av callcenterchef och tre säljcoacher där ni tillsammans hjälps åt att fortsätta bygget mot Sveriges bästa bokningsverksamhet. Detta innebär att det finns stort utrymme för att skapa och driva projekt som bidrar till att hela tiden lyfta verksamheten ytterligare.

Vi ser gärna att du:
  • Har mycket goda kunskaper i Excel
  • Har tidigare erfarenhet av CRM och telemarketing
  • Är strukturerad, pålitlig och självgående
  • Är driven och lösningsorienterad med förmågan att lyfta blicken och vara strategisk
  • Har hög social kompetens och trivs med att arbeta i team
Vi har en stark företagskultur där medarbetarna har höga ambitioner och ett stort engagemang och intresse för sina respektive arbetsområden. Vi söker medarbetare som sporras av stort eget ansvar, men som också ser till helheten och hjälper sina kollegor. Våra värderingar är viktiga och något vi lever efter i vardagen. Är du driven, hjälpsam, ansvarsfull och modig ser vi gärna att du söker dig till oss.

Vi rekryterar löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att välkomna vår nya medarbetare!

Anställningsstart: Snarast, enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid, det vill säga ca 40 timmar i veckan

Arbetstid: Måndag -fredag

Lön: Fast månadslön

Placering: Törnstens gränd 8, Östersund

Kontaktperson: Emilia Nilsson, Callcenterchef, emilia.nilsson@soderbergpartners.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Söderberg & Partners grundades 2004 och är en av Sveriges ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter. Vi bedriver verksamheter inom bland annat tjänstepensionsrådgivning, försäkringsrådgivning och försäkringsförmedling, samt kapitalrådgivning och kapitalförvaltning. Vi utvecklar och erbjuder även digitala verktyg för bland annat finansiell rådgivning och för löne-, och förmånshantering.

Söderberg & Partners har en stark företagskultur där medarbetarna har höga ambitioner och ett stort engagemang och intresse för sina respektive arbetsområden. Detta skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att utvecklas snabbt. Organisationen är kreativ och dynamisk med korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer. Vi söker, och premierar, medarbetare som sporras av stort eget ansvar och som har drivkraft att kontinuerligt utvecklas och föra sina arbetsuppgifter framåt. Vi är måna om att hjälpa varandra, men även att ha mod att testa nya vägar.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 jan
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga

Inga fler jobb i Östersund tillgängliga