SAAB AB · Publicerad 5 juli

Vad du blir en del av
Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelningen Ground Support Equipment har verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. Avdelningen arbetar med affärer riktade mot underhållssystemen för flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer. Våra affärsuppdrag består av att ombesörja att underhållssystemen försörjs med rätt underhållsutrustning så att förebyggande- och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder och slutanvändare.

Sektionen Ground Support består av ca 20 personer och är indelade på två team beroende på produktområde. Team mekanisk underhållsutrustning ansvarar för områdena mekanisk underhållsutrustning, mobila underhållsplatser, hydraulaggregat, oljepåfyllningsutrustning, gasförsörjningsutrustning samt utrustning för hantering och försörjning av drivmedel.

Din framtida utmaning
Teamet förser flygtekniker och mekaniker med mekanisk utrustning för underhåll av flygplan och helikoptrar. Inom teamets ansvarsområde finns även mobila underhållsplatser.

Som teamledare har du ansvar för daglig produktionsledning och uppföljning av det egna teamets verksamhet. Teamet består idag av 12 personer. Du har många kontaktytor däribland täta dialoger med sektionschef och sidoordnad teamledare samt kontakt med kunder och leverantörer. Dessutom stödjer du användare av utrustningarna i Sverige och utomlands.

I rollen som Teamledare - mekanisk underhållsutrustning ingår bl.a:
  • Produktionsledning av teamets uppgifter och medarbetare (12st)
  • Att vara en del av sektionens ledningsgrupp och stödja sektionschefen avseende ledning av sektionen
  • Samordning av införsäljning och anbudsframtagning inom teamets verksamhetsområde
En del av tiden kommer du att ha rollen som Maskiningenjör där dina arbetsuppgifter bl.a. kommer vara:
  • Tekniska utredningar och analyser
  • Kravhantering, fastställande av krav samt hantering och verifiering av kravuppfyllnad
  • Framtagningar av tekniska lösningar för att möta kravspec, inom Saab eller tillsammans med underleverantörer
  • Felsökning samt stöd till användare
  • Utbildning av kunder och brukare
Den du är idag
Du har en teknisk utbildning från gymnasiet. Högskoleexamen från Maskin/mekanik-program är meriterande men inte ett krav.

Du har 5 års arbetslivserfarenhet eller mer, samt har erfarenhet av utrustning mm för gas, oljor samt mekanisk utrustning. Om du tidigare har arbetat utomlands eller med utländska kunder/leverantörer är det meriterande, likaså är tidigare arbete i ledande befattning (projektledare, teamledare etc).

Du har en fallenhet för att leda och motivera andra för att effektivt nå gemensamma mål, samt skapa engagemang och delaktighet. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och har erfarenhet av att sätta upp och hålla tidsramar.

Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift, då vi arbetar med internationella affärer och projekt. Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Explore your potential, find your edge. Vårt innovativa, samarbetsfokuserade och pragmatiska tänkande har hjälpt oss att driva gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi kallar det vår thinking edge. På Saab kan du utveckla din personliga spets, stärka din kompetens och dela idéer med andra. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Det är ett grundläggande mänskligt behov att känna sig trygg, och som vi ser det, en mänsklig rättighet. Genom system och lösningar som ökar säkerheten bidrar vi till detta. Företaget kännetecknas av våra värderingar: VILJA - KUNNANDE - FÖRTROENDE

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga