Solita · Publicerad 28 maj 2021

Solita är ett modernt, techorienterat konsultbolag i framkant och startar nu upp ett kontor i Åre/Östersund.

Vill du bli en av deras över 200 datakollegor i Norden, och hjälpa deras kunder i alla branscher genom att använda de allra bästa tekniska lösningarna? De expandera nu deras team av datakonsulter i Solita Sverige, och tillsammans bygger de en bättre framtid inom data!

Information om tjänsten

Solita är ett snabbväxande nordiskt företag som jobbar med digital transformation, styrd av data och mänsklig expertis. De har fler än 1100 anställda i Sverige, Finland, Tyskland, Belgien, Danmark och Estland, och jobbar med företag i alla storlekar inom alla branscher, så som Scania, Röda Korset, Tradera och Finnair.

Deras talangpool innehåller (åtminstone) följande områden:

Dataplattformsetablering, datalagring och IoT.
De hjälper deras kunder att få ut det mesta av affärsmöjligheterna inom data och att också modernisera genom att t.ex. flytta datalager till molnet. De väljer alltid de tekniker som bäst tillgodoser kundens behov. Nya projekt är nästan alltid inbyggda i molnet med Snowflake, AWS, Azure eller Google Cloud-lösningar.

Dataarkitektur, Data Engineering och Data Governance ur teknisk och affärssynpunkt.
De hjälper deras kunder att identifiera sina affärsbehov och välja den teknik som passar bäst för deras behov så att de kan utforma lösningen för gemensam implementering. Se exempelvis deras datakatalogprojekt för Finnair!

Datavisualisering.
Deras datavisualiseringskonsulter arbetar i både specifikations- och implementeringsprojekt och hjälper deras kunder att driva och använda sina nuvarande system. I de flesta projekt använder de Tableau och Power BI, och deras team kan också använda ett brett utbud av andra verktyg. Som ett exempel kan du läsa mer i deras case om Amer Sports.

Master data management.
Källdata av hög kvalitet är alltid grunden för att utnyttja och förfina data. Deras MDM-konsulter kan använda Semarchy, Microsoft MDS och mer för att förverkliga kundernas behov.

Vi söker dig som

Har erfarenhet och/eller intresse för cloud-teknologi (AWS, Azure och Google Cloud)

Erfarenhet från något av följande; datamodellering, data warehousing, databaser (SWL/NoSQL) och ETL/ELT. Erfarenhet från att automatisera data warehousing är ett bonus!

Du har kunskap att bygga datapipelines med hjälp av Python, R eller java

Du kan implementera datalösningar som fungerar både för dataexperter och beslutsfattare på företag

Du lär dig gärna nya teknologier och metoder

Du uppskattar dialog och teamarbete I en multikulturell omgivning, och gillar att jobba i en organisation med hög autonomi

Det viktigaste för Solita är ändå att du delar deras värderingar, du är omtänksam mot andra och delar gärna din kunskap och vågar stå för det du tror på.

Hur satsar Solita på vidareutveckling?
De vet att deras konsulter lär sig mest av kundprojekt och på jobbet. Därför är de måna om att matcha rätt med konsult och projekt! Utöver projekten finns det naturligtvis många andra sätt att ständigt lära sig mer.

Ett sätt att lära sig nya saker är att bli certifierad, och under 2019 slutförde deras datakonsulter 39 nya certifikat relaterade till AWS, Microsoft-produkter, Data Vault, Data Bricks och mer. Naturligtvis ingår certifiering i arbetstiden och de håller regelbundet gemensamma sessioner som syftar till certifiering, där kollegor motiverar varandra och studerar nya saker tillsammans.

Deras competence communities som drivs av deras konsulter erbjuder också en bra möjlighet att lära sig om en teknik eller ett tema tillsammans med liknande intresserade kollegor. Deras anställda bjuder därtill själva ofta in till sk. info sessions med hela företaget, där de delar med sig av nya kunskaper och insikter.

De har kontor i Stockholm och Göteborg, samt etablerar nu ett kontor i Åre/Östersund. De har även anställda som är bosatta i Skellefteå och Malmö. De förstår att den bästa kompetensen är utspridd över hela Sverige, och vill därför erbjuda möjligheten att bli anställd hos dem även utanför deras kontorstäder, där du mestadels kan jobba på distans. Som aktiva användare av Slack, Teams och Miro är de vana att hålla kontakten med kollegor utanför lands- och stadsgränserna!

Nyfiken?
Läs mer på deras hemsida: https://www.solita.fi/sv/

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Solitas önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 aug 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga