Österby Gjuteri · Publicerad 30 apr 2021

Österby Gjuteri söker nu en operativ Ekonomichef som vill vara med och fortsätta utveckla Österby Gjuteri. Bolaget är inne i en spännande fas och söker nu en engagerad och erfaren ekonom. Rollen som operativ Ekonomichef är bred med allt från redovisning, bokslut, rapportering till att ta fram väsentliga nyckeltal och KPI:er för uppföljning, olika analyser, affärsmodeller och presentationsunderlag. Tjänsten är en nyckelroll i bolaget och du arbetar tätt tillsammans med VD, verksamheten och styrelsen med att stötta med underlag till väsentliga affärsbeslut. Tjänsten ingår i företagets ledningsgrupp och du rapportera till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Löpande bokföring, KR, LR
 • Månadsbokslut
 • Rapportering till ledning och styrelse
 • Upprättande av årsredovisning och deklaration samt kontakter med bolagets revisorer
 • Ansvara för uppbörds- och momsdeklaration, lokala skattefrågor samt planering av likviditet
 • Analys av resultat, balans, KPI uppföljning och kassaflöde
 • Budget och prognoser; samordna, rapportera samt ha kostnadskontroll
 • Utveckla och effektivisera processer, rutiner och system kring redovisning samt rapportering etc.
 • Ansvar för löneadministration, personalfrågor, försäkringslösningar och tjänstepension
 • Kontaktperson mot bank och revisorer
 • Ledningsgruppsarbete samt styrelsearbete
 • Bidra i företagets utvecklingsarbete
Vem är du?

För att lyckas i rollen har du har gedigen erfarenhet av redovisning och controlling. Vidare har du erfarenhet av att utveckla processer och arbetssätt samt mycket goda kunskaper i Excel. Ditt process- och systemintresse är stort och har du erfarenhet av personal- och lönefrågor är det starkt meriterande liksom erfarenhet från tillverkningsindustrin. På ett personligt plan är du engagerad, noggrann, prestigelös, analytisk, proaktiv och tycker om att arbeta med andra. Du drivs av effektivisering och vill vara med och driva utvecklingen i bolaget.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Österby Gjuteri med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se , 070-842 13 77 eller Elin Allskog på elin.allskog@mpya.se, 076-012 28 00. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in ansökan snarat möjligt. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Österby Gjuteri AB gjuter, bearbetar och levererar högkvalitativa detaljer i olika stål. Vi är ett stålgjuteri med lång erfarenhet! Vi arbetar enligt gamla traditionella metoder nu i kombination med moderna tekniker, ett unikt hantverk! Vi erbjuder individuellt anpassade helhetslösningar efter kundens specifika behov i form av gjutning, bearbetning, ytbehandling, montering samt klassning och kontroll av gjutna produkter. Besök gärna på https://www.ogab.se/
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler liknande jobb tillgängliga