Luna Group · Publicerad 30 juni 2020

Brinner du för Teknik/Elektronik och vill vara med på resan och utveckla varumärket Mareld

OM TJÄNSTEN
MARELD
tar nästa steg som marknadsledare inom arbetsbelysning och rekryterar nu en Head Of Product Development som skall leda den tekniska utvecklingen och ansvara för varumärkets erbjudande. Har du ett stort tekniskt intresse och gärna med erfarenhet av elektronik och IoT lösningar så är du kanske just Marelds nästa stjärna.

Som Head Of Product Development för Mareld blir din huvudsakliga uppgift att utveckla produkter och erbjudande inom arbetsbelysning för våra professionella kunder inom framförallt bygg- och industrisektorn. Rollen är ny och är en unik nyckelposition där du får möjlighet att arbeta med frågor kring marknadstrender och framtida innovationer kopplat till teknisk utveckling. Dina insatser är viktiga för företaget och du ges stora möjligheter att påverka framtida strategier gällande verksamhetens marknadserbjudande. Du får det yttersta ansvaret för teknik och innovation och det är du tillsammans med Commercial Brand Manager som ansvarar för hela kedjan från produktutveckling till lansering. Du har ett mycket nära samarbete med inköps- och säljorganisationerna. Detta ställer höga krav på både teknisk och kommersiell förståelse. Typiska arbetsuppgifter inom rollen som är:
  • Driva och ansvara för den tekniska utvecklingen
  • Säkerställa marknadens behov av teknisk rådgivning och produktutbildning.
  • Utvärdera och utveckla produkter baserat på omvärldsanalys och marknadsbehov
  • Driva och ansvara för en tydlig produktutvecklingsplan för att säkerställa en hållbar lönsamhet inom respektive produkt/sortiment.
  • Medverka i framtagning av marknadsplaner och marknadsaktiviteter i samarbete med Brand Manager
  • Tillsammans med våra säljorganisationer driva varumärkets tillväxt
VEM ÄR DU?
För att lyckas i rollen ser vi att du har ett genuint tekniskt intresse och du har minimum fem års erfarenhet av teknisk innovation och produktutveckling. Du är van att analysera marknad i relation till kund, konkurrenter och produktsortiment samt att bedöma affärs- och verksamhetsnytta. Du har erfarenhet av att ha drivit alla processer inom produktutveckling fram till lansering. Du har en civilingenjörsutbildning med inriktning inom teknik eller annan relevant utbildning inom elektronikområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av belysning, alternativt närliggande produktområde och med ett intresse av IoT lösningar. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat mot Asien både vad gäller produktutveckling och produktion.

Som person är du duktig på att kommunicera samt att bygga och utveckla goda relationer såväl internt som externt. Du har en god samarbetsförmåga, arbetar effektivt, organiserat och strukturerat. Din strategiska och affärsmässiga förmåga är god och du har fallenhet för att omvandla strategier till nya möjligheter. Med ett lösningsorienterat förhållningssätt kan du tänka nytt och innovativt med tydlig koppling till kundens nuvarande och framtida behov.

Om anställningen
Tjänsten är en heltidstjänst, med placering i Alingsås och du rapporterar till affärsområdeschef för varumärkesorganisationen. Då våra producenter ofta arbetar internationellt kommer det att krävas resor i tjänsten.

Ansökan
Vi samarbetar med rekryteringsbolaget YOUR TALENT i denna rekrytering. Ansök via www.yourtalent.se För ytterligare information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Johan Sjöberg på 0761-709851, johan.sjoberg@yourtalent.se

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
MARELD Pro Lighting är en del av divisionen Tools & Consumables inom Bergman & Beving koncernen. Sedan starten för 3 år sedan har MARELD haft en fantastisk utveckling och är idag ett marknadsledande varumärke inom mobil arbetsbelysning för bygg och industri.

MARELD Pro Lighting ingår i en av tre divisioner inom Bergman & Beving som äger och förädlar bolag som utvecklar och marknadsför starka varumärken till professionella användare inom industri och bygg, främst i Norden, Baltikum och Polen. Bergman & Beving ska vara den plats där framgångsrika produktbolag kan ta nästa steg och bli ledande varumärken inom sina kategorier. Koncernen har i dag runt 20 varumärken, cirka 1000 anställda och en omsättning på cirka 4 miljarder kronor. Bergman & Beving är noterat på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.mareldprolighting.com och www.bergmanbeving.com
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga