Celanese Production Sweden AB · Publicerad 30 sept 2020

Är du en driven kemiingenjör med erfarenhet av QA/QC och lab från kemisk industri?

Uppdraget
Ditt primära uppdrag blir att agera som stöd och support till produktionen på olika sätt samt till dina tre medarbetare på laboratoriet. Som QA/QC chef bidrar du till att utveckla verksamhetens rutiner kring kvalitetssäkring samt utförande kring kvalitetskontroll. Betoningen ligger mer åt QC än QA för att tydliggöra arbetsfördelningen.

Mer om jobbet
QA/QC chef ansvarar för sitens kvalitetssäkring samt för att kvalitetskontroll med tillhörande analysmetoder, tester och verktyg bedrivs i överensstämmelse med företagets policy, tillsynsmyndigheters krav och under godtagbara arbetsförhållande.

Rollen innebär att arbeta nära verksamheten. De initiala kvalitetskontrollerna genomförs av produktionspersonalen varför det är viktigt att stödja, utbilda och skapa förståelse kring hur vi "arbetar rätt" med våra rutiner i det dagliga arbetet samt att fånga upp operatörers input.

Du är själv delaktig vid provkörningar av nya/förändrade produkter. Du etablerar och upprätthåller överenskomna specifikationsgränser för råvaror och färdigprodukter och du analyserar och följer trender och förbättringsmöjligheter för varje produkt och råvara. Om en produkt hamnar utanför specifikationen agerar du som aktivt stöd till produktionen hur man ska gå vidare i frågan, vilka beslut som ska fattas samt när/om en produkt kan frisläppas.

Uppstår det kvalitetsproblem i processen eller vid kundklagomål samarbetar du tillsammans med övriga discipliner med såväl korrigerande som förebyggande åtgärder. Det innebär också samarbete med koncernens globala kvalitetsorganisation.

I ansvaret ingår även laboratoriet med de tre tillhörande medarbetare där du leder, stödjer och utvecklar avdelningen och dess rutiner. Du rapporterar själv till Teknisk Utvecklingschef.

Vem letar vi efter?
Vi ser att du har en högskoleutbildning inom kemi/kemiteknik. Du har arbetat minst ett par år med frågeställningar kring QA/QC och/eller lab inom kemisk industri. Du kanske inte har ledarskapet idag men har förutsättningarna och viljan för det.

Du har en god förmåga att planera, prioritera och strukturera arbetet. Du kommunicerar tydligt och effektivt och du har inga problem med att fatta beslut. Det är meriterande om du har vana av SAP som affärssystem, erfarenhet av RCA samt verktygen kring Lean och SixSigma.

Du skapar en miljö av tillit och förtroende genom tydlighet och ett inkluderande ledarskap där du utvecklar dina medarbetare och agerar som förebild för andra i organisationen. Du har lätt för att skapa goda relationer på alla nivåer.

Du har en god administrativ förmåga när det kommer till såväl att utveckla som tillämpa tydliga, enkla och bra instruktioner/rutiner/SOP´s samt att kunna analysera och presentera resultat.

Då Celanese är ett internationellt företag kräver vi flytande engelska och svenska i tal och skrift.

Hur ansöker jag då denna spännande tjänst?
I denna rekrytering har Celanese tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta Markus Holmgren på Macavoy, 0735-19 54 81.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vem är Macavoy AB?
Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna inom Engineering. Vi är specialiserade på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörsbakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Celanese Production Sweden AB tillverkar vattenbaserade bindemedel för färg-, lim-, pappers-, bygg-, textil- och nonwoven-industrin, designade för högteknologiska krav. Företaget är beläget i Perstorp och har cirka 75 anställda. Företaget ingår i den amerikanska kemikoncernen Celanese Corporation med säte i Dallas, Texas.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga