FAAC · Publicerad 24 sept 2021

Som Controller hos oss arbetar du i en bred och viktig funktion. Ditt huvudansvar är ekonomisk ledning och uppföljning men du är också en viktig resurs i ledningsgruppen där vi tillsammans arbetar med vår affärsutveckling och ekonomiska styrning.

I rollen som Controller ingår att leda arbetet inom funktionerna Ekonomi, HR, IT och Administration.

Exempel på ansvarsområden:
  • Ta fram underlag för att aktivt stödja organisationen, så att företaget når korta- och långsiktiga affärsmål och strategier
  • Svara för att ta fram bokslut, budget, prognoser, årsredovisningar samt beslutsgrundande analyser och information
  • Svara för att utveckla verktyg och rapporteringsrutiner för uppföljning av ex: ekonomi, produktion, försäljning
  • Arbeta aktivt med att utveckla, anpassa och förbättra rutiner och processer för ekonomi, personaladministration, administration och IT
Organisatoriskt är Ekonomichef/Controller placerad under företagets VD och ingår i företagets ledningsgrupp. Du har formellt personalansvar för 2 direktrapporterande medarbetare.

Vem söker vi?

Vi tror att du har en avslutad högskoleutbildning med inriktning ekonomi i bagaget och att du arbetat minst 5 år i en liknande roll där ditt ansvarsområde också inkluderat frågor inom personal, administration, IT och ledarskap. För dig som vill utvecklas i ditt ledarskap kan vara ett bra första chefsjobb. Du har erfarenhet av att arbeta i olika system, är analytiskt lagd och har kännedom om rapportering till koncern.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

För att passa i den här rollen tycker du att det är spännande att ta dig an olika typer av arbetsuppgifter beroende av behov och att interagera med människor såväl internt på vår anläggning i Perstorp som i vår större globala kontext.

Vad erbjuder FAAC Nordic dig?

Vi erbjuder en arbetsplats med korta beslutsvägar, fina resultat och ett engagerat gäng som vill ha kul på jobbet.

Placeringsort: Perstorp

FAAC Nordic AB

FAAC Nordic jobbar i huvudsak med två affärsområden, automatik för slagdörrar och skjutdörrar samt automatik för grindar och portar, för vilka man är marknadsledande. Våra första femtio år i branschen var ett viktigt målsnöre för fem år sedan, framför allt för att sätta upp nya mer ambitiösa och allt mer betydande mål. För oss som har uppnått dem och för alla de som kommer att kunna förbättra sina liv tack vare FAAC-tekniken som räknat i siffror kan skryta med ett stort antal patent: hela 42 st. Automationsutrustningen för grindar föddes tack vare en intuition hos vår grundare som var först i världen med att ta fram och utveckla den 1965. FAAC Nordic AB ägs idag av det Bologna-baserade FAAC S.p.A. och ingår därmed i den globala FAAC-koncernen som är representerat i mer än 70 länder i världen. Idag har FAAC Nordic 40 anställda och omsätter ca 140 MSEK.

Läs mer på www.faac.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Jenny Heffler, jenny.heffler@meritmind.se på 070-422 78 61 eller Viktoria Asp, viktoria.asp@meritmind.se på 073 748 20 92. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 24 oktober 2021.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Perstorp
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga