Johnson Matthey · Publicerad 6 dec

Nu söker vi för Johnson Mattheys räkningen en person som vill jobba med både kund- och leverantörsreskontra och med kreditkontroll av deras kunder.

Beskrivning av tjänsten

I denna breda ekonomiposition kommer du att jobba med både kund- och leverantörsreskontra viket innebär kassaflöde och betalningsärenden samt att följa upp dessa. Vidare kommer du att ha hand om enhetens konton, både externa och interna, och vara lite av enhetens treasury person. På uppdrag från marknadssidan kommer du tillsammans med CFO:n att inneha positionen som credit controller av både nya och befintliga kunder där du gör analyser och rekommendationer av kundernas kreditlimiter och hur dessa skall hanteras framöver. Johnson Matthey erbjuder dig en möjlighet att vara del av en global koncern där du har många internationella kontakter och där du kommer att ingå i ett bra, trevligt och kompetent team i Perstorp.

Vem är du?

Du har några års erfarenhet av redovisning- och reskontra och vi ser gärna att man har jobbat med credit controlling sedan tidigare. Du har troligen en akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. Som person är du driven och självgående och räds inte att ta kontakt med kunder och interna stakeholders för att driva dessa framåt eller möta deras frågeställningar. Mycket av jobbet sker i samråd med CFO:n och med övriga inblandade på ekonomiavdelningen vilket kräver en god kommunikativ sida och bra samarbetsförmåga. Mycket av kommunikationen sker på engelska vilket kräver att du är duktig både skriftligt och muntligt. Naturligtvis behärskar du Excel bra och har du jobbat med SAP är det en fördel, men inget krav. Johnson Matthey är även öppna för personer som kan tänka sig att arbeta deltid på 75%.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Johnson Matthey med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Patrik Lilja. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Johnson Matthey, med huvudkontor i England, omsätter ca 2 miljarder pund och har en global tillverkning av specialkemikalier med stark inriktning mot hållbara lösningar och "grön kemi". Johnson Matthey är världsledande när det gäller formalinteknologi och levererar kompletta fabriker, katalysatorer och teknisk support under varumärket FORMOX till kunder över hela världen. I Perstorp är vi en entusiastisk, sammansvetsad enhet bestående av ca 110 personer. Bolaget har en stark lönsamhet och en mycket intressant utveckling framåt.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 dec
Ort
Perstorp
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga