Macavoy AB · Publicerad 14 nov 2021

Vill du driva tekniska projekt i en komplex processindustri?

Hos Celanese kommer du i kontakt med tryck upp till 120 bar, rörledningar i dimensioner mellan 2 mm till 80 cm i diameter, temperaturer från -110 grader till kokning samt väldigt komplex utrustning vilket innebär leverantörskontakter från hela världen. Anläggningen har högsta Seveso klassning varför säkerhet är A och O. Här får du verkligen möjlighet att utvecklas och växa i rollen som ingenjör och projektledare.

Om företaget

Celanese Production Sweden AB tillverkar vattenbaserade bindemedel för färg-, lim-, pappers-, bygg-, textil- och nonwoven-industrin, designade för högteknologiska krav. Företaget är beläget i Perstorp och har cirka 75 anställda. Företaget ingår i den amerikanska kemikoncernen Celanese Corporation med säte i Dallas, Texas.

Vem letar vi efter?

Vi söker en processingenjör alternativt teknisk projektledare som brinner för att driva tekniska projekt. Vi ser gärna att du har 3-5 års arbetslivserfarenhet med dig. Har du arbetat som process lead eller deltagare är detta mycket meriterande då du har förståelse för samtliga ingående discipliner samt att du kan göra delar av det processtekniska arbetet själv.

Akademiskt ser vi att du är civilingenjör, minst högskoleingenjör inom Kemiteknik. Naturligtvis är det meriterande om du har kunskaper om kemiska hälsorisker och miljö-/ brandrisker för råvaror, produktion och färdig produkt men det är inte avgörande.

Din personlighet och egenskaper är mycket viktiga för oss! Du måste vara seriös och intresserad samt en kommunikativ person som är lätt att samarbeta med då du kommer att ha många kontaktytor. Du har en ödmjuk sida som går hem hos folk samtidigt som du är en duktig och tydlig kravställare. Koncernspråket är engelska så du behöver kunna uttrycka dig väl i såväl svenska som engelska, i tal som skrift. En grundläggande förutsättning är noggrannhet med dokumentation/spårbarhet. Säkerhet kommer först!

Som processingenjör/teknisk projektledare är det rätt självklart att du behöver vara strukturerad i ditt arbetssätt samt ha en drivande personlighet som folk gärna följer. Du är intresserad av ledarskap och förstår hur du påverkar andra.

Och jobbet då?

Låt oss sammanfatta tjänsten i ett par punkter vad det handlar om:
  • Leda och implementera investeringsprojekt och underhållsprojekt (budget på ca 10-15 MSEK/år) som projektledare eller projektdeltagare
  • Vara den förenande länken mellan teknik, underhåll, automation och produktion
  • Ansvara för vissa interna utbildningar (nyinstallerad utrustning, processäkerhet etc.)
Hur ansöker jag då denna spännande tjänst?

I denna rekrytering har Celanese tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med ett löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta Markus Holmgren på Macavoy, 0735-19 54 81.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna inom Engineering. Vi är specialiserade på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörsbakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 dec 2021
Ort
Perstorp
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Civilingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga