CUE DEE AB · Publicerad 11 dec

I rollen som CFO har du det övergripande ansvaret för bolagets ekonomifunktion. Du arbetar med analyser av resultat på bolags-, affärsområdes- och projektnivå samt att aktivt bidra i ledningsarbetet med förbättringsåtgärder. Du förväntas vara aktiv och drivande i affärsplaneprocessen och den uppföljning som sker löpande.

Du stöttar affärsledningen med t.ex. prisoptimering, vara behjälplig med remburser/letter of credits, valutasäkring och andra avtal och processer som behövs för att säkerställa en högkvalitativ hantering av exportaffärer.

Du rapporterar till VD, ledning och moderbolaget samt leder i dagsläget 1 person i det administrativa teamet. Som CFO är du en del i ledningsgruppen som utvecklar företaget för att tillsammans nå företags målen.

Bokslutsprocessen innefattar månads-, kvartals- och årsbokslut. Som CFO är du även ett stöd till VD i frågor som rör budget, prognoser, personal och strategier.

Du ansvarar för budgetarbetet och framtagande av prognoser, likviditetsplanering och skatter samt kontakt och rapportering till myndigheter och revisorer. Du ansvarar även för framtagandet av årsredovisning och förslag till förvaltningsberättelse, den löpande redovisningen samt löne- och personaladministration.

Cue Dee är en koncern med två dotterbolag, ett i Indien och ett i Kina. Som CFO ser du till att dotterbolagens resultat även förs in i koncernredovisningen.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har erfarenhet av:
  • ekonomiarbete och har haft självständigt ansvar för redovisnings- och bokslutprocesser
  • att stötta projektrelaterad verksamhet i internationell miljö.
  • erfarenhet från controller arbete och koncernredovisning.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Som person är du affärsorienterad, ansvarstagande, noggrann och strukturerad . När du har många kontaktytor så är du även relationsinriktad. Du är analytisk och sätter dig in i detaljer för att skapa förståelse för verksamheten. För att passa i rollen tror vi att du är en drivande person som gillar att utveckla och implementera förändringsarbete.

Om Cue Dee

Cue Dee AB arbetar främst mot den globala telekomindustrin. Bolaget är specialiserat på att designa och producera innovativa lösningar för fästen för olika typer av telekomutrustningar. Förutom fästen marknadsför Cue Dee även en rad olika typer av master och torn som framförallt används inom telekomindustrin men även i viss utsträckning inom vindindustrin. Bland kunderna finns bland annat de stora internationella telekombolagen som Ericsson, Nokia m.fl. Produktionen sker mestadels hos externa underleverantörer både i Europa och i Kina. Bolaget grundades 1978 och huvudkontoret är beläget i Sikeå utanför Umeå. Bolaget har idag ca 35 medarbetare, omsätter strax under 200 MSEK och är ett helägt dotterbolag till Lagercrantz Group AB. Läs mer om företaget på www.cuedee.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
17 dec
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga