Försvarsmakten · Publicerad 16 okt 2019

Arbetet på Försvarshälsan är inriktat på hälsofrämjande, förebyggande, behandlande och rehabiliterande åtgärder i syfte att främja en god hälsa samt en god fysisk, psykisk, organisatorisk och social arbetsmiljö.

Inom Ronneby garnison verkar cirka 1500 personer fördelade på Blekinge Flygflottilj ( F 17), Helikopterflottiljen, FMTS, FMTIS, hemvärnet, frivilligpersonal med flera.

På Försvarshälsan Ronneby arbetar läkare, företagssköterskor, psykolog, fysioterapeut, medicinsk sekreterare, arbetsmiljöingenjör samt verksamhetschef i ett gemensamt team på 9 personer. Arbetet är mycket integrerat mellan de olika kompetenserna och upplevs som både spännande och varierande eftersom våra kunder arbetar med de mest skiftande uppgifter.

Arbetsuppgifter:

Som sjuksköterska arbetar du med företagshälsovård för all personal samt sjukvård för berättigad personal, såsom värnpliktiga. Arbetet består även av mottagningsarbete där det bl a ingår flygmedicinska samt andra lagstadgade undersökningar, vaccinationer, provtagningar och hälsosamtal.

Utanför mottagningen utförs arbetet i nära kontakt med kunderna som ett stöd i deras systematiska arbetsmiljöarbete. Arbetet omfattar även information och utbildning inom ditt kompetensområde.

Vi använder ett försvarsmaktsgemensamt datoriserat system för vårddokumentation.

Kvalifikationer:

Vi vänder oss till dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning/vidareutbildning som distriktssköterska. Din kliniska erfarenhet måste motsvara minst fem års yrkeserfarenhet.

Eftersom vi arbetar integrerat med arbetsmiljö, friskvård och sjukvård är det viktigt att du är intresserad av primär- och sekundärpreventiva insatser.

Som person förväntas du ha en väl utvecklad förmåga till såväl självständigt arbete som arbete i team med övriga professioner.

Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Vi har verksamhet utanför Ronneby så tjänsten kräver att du har B-körkort.

Då krigsplacering ingår i tjänsten krävs en god fysisk kondition samt en godkänd läkarundersökning.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:

Bodil Andersson, verksamhetschef Försvarshälsan Ronneby 0457/47 15 39, 070 93 67 661

Anna Knudsen, företagssköterska 0457-4715 32

Fackliga representanter:

OFR/S: Peter Bohnsack 070-857 40 06

OFR/O: Hans Bergvall 070-949 06 08

SEKO: Jan-Anders Nilsson, 073-422 23 40

Försvarsmakten tillämpar provanställning på 6 månader.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning

enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

För att söka går du in på www.forsvarsmakten.se/jobbahär/ledigatjänster

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-30

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga