Försvarsmakten · Publicerad 16 okt 2020

Försvarsmaktens Telekommunikations-och informationssystemförband (FMTIS) söker en It-tekniker, med placering vid Ronneby Garnison.

Om verksamheten

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Syd är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Genomförandeavdelning Ronneby består av två sektioner, Tele och IT med totalt 27 anställda. Vi är placerade vid Ronneby Garnison.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi arbetar i en utvecklande miljö präglad av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Du kommer bl. a att utföra drift och underhåll på klienter, servrar och nätverk i Försvarsmaktens IT-miljöer samt medverka vid projekt och införande av IT-system.

Bland annat följande tekniska områden ingår i arbetet:
 • Protokollfamiljen TCP/IP
 • Windows Server 2008/2012/2016/2019
 • Viritualisering i Windowsmiljö
 • Windows Deployment service och MDT
 • ITIL
Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från andra och som ger många nya erfarenheter eftersom vi deltar i den militära verksamheten på så sätt att vi utbildar oss i olika moment, allt från mobiliseringsteori till praktiska, militära moment. Deltagande i övning kan också förekomma, där vi utför våra arbetsuppgifter i uniform och under andra förutsättningar.

Arbetet utförs i huvudsak vid Ronneby Garnison i Kallinge men resor i tjänsten förekommer.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning samt eftergymnasial utbildning inom IT eller 3-årig gymnasieutbildning och flera års relevant arbetslivserfarenhet inom området
 • Körkort lägst klass B
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift
Meriterande
 • Kunskap om/erfarenhet av nätverksdrift
 • Certifieringar inom Windows server och Cisco
 • Kännedom om Försvarsmaktens IT-system
 • Genomförd militär grundutbildning
Personliga egenskaper

Som person är du noggrann och säkerhetsmedveten, har god initiativförmåga och är strukturerad i ditt arbete. Du har god analytisk förmåga samt en vilja att vidareutveckla dig inom tjänstens kompetensområde. Då en del av arbetet drivs i projektform är det viktigt att du är självgående och drivande.

Stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Placeringsort: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband i Kallinge, arbete kan även förekomma i övriga delar av landet.

Befattningen benämns som driftingenjör i Försvarsmakten.

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

För upplysningar är du välkommen att kontakta Sektionschef IT Anna Bohlin 070-246 58 17.

Fackliga företrädare:
OFR/ S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
SACO Pär Lohman
Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-30.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga