Sandvik · Publicerad 30 sept 2021

Är du en Business Controller med affärsfokus? Vill du arbeta i en verksamhet som bidrar till att minska världens användning av fossila bränslen? Vi på Surface Technology, som är en affärsenhet inom Sandvik Materials Technology, arbetar med material till bränsleceller som bl a används i vätgasdrivna fordon. Vi söker nu en driven Business Controller som vill ta en aktiv del i den fortsatta kommersialiseringen av vår verksamhet.

Sandvik Materials Technology (SMT, som idag är ett affärsområde inom Sandvik), är en världsledande utvecklare och tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål- och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning. SMT har en tydlig tillväxtambition med uppsatta mål för att stärka SMT's marknadsposition och påskynda affärsutvecklingen inom intressanta snabbväxande branschsegment. Parallellt har SMT inlett en spännande resa att utforska möjligheten till att bli ett eget börsnoterat bolag på Stockholmsbörsen, tidigast 2022. Med en tydlig riktning för den resa vi står inför, utnyttjar vi vår position som ledare inom teknologin.

Ansvarsområden:

Surface Technology har försäljning över hela världen och produktionen finns i Sandviken. Verksamheten är snabbväxande och håller på att byggas upp. Som Business Controller får du en nyckelroll och sitter i ledningsgruppen. Du kommer att ha ett helhetsansvar för rapportering och analys av vårt finansiella resultat och du rapporterar till affärsenhetschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Business Controller arbetar du med allt från den operativa produktionscontrollingen till att ta fram analyser och beslutsunderlag till stöd för ledningen.
  • Strategiskt affärsnära stöd till ledningsgruppen och övrig organisation
  • Prognos och Budget
  • Analys, framför allt produktlönsamhetsanalyser och affärsanalys
  • Ansvarig för bokslut, månatlig resultatuppföljning och månatliga reviews
  • Definiera KPI:er tillsammans med verksamheten
  • Stötta med Business-Case och investeringskalkyler
  • Vara affärsenhetens representant vid implementeringen av affärssystemet M3
Kvalifikationer och erfarenhet:

Till rollen som Business Controller söker vi dig med akademisk examen inom ekonomi och minst 3-5 års erfarenhet av en liknande roll. Har du erfarenhet från tillverkningsindustrin ser vi det som starkt meriterande. Du kommer att ha stor nytta av att ha förståelse för både affär och produktion. I övrigt kräver tjänsten goda kunskaper i engelska och svenska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper:

För att trivas som Business Controller och för att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att vara affärsorienterad och bra på "stakeholder management". Det här är en roll med många kontaktytor, på olika nivåer, varför du kommer att ha nytta av att vara kommunikativ och pedagogisk. Den vi söker har också god analytisk förmåga. Med nyfikna medarbetare och säkerhet som vår första prioritet skapar vi en arbetsmiljö där du kan växa både personligt och professionellt. Här får du som är öppen för förändring vara med på en spännande resa!

Placeringsort: Sandviken

Om Surface Technology:

Surface Technology ses som en start-up affär inom Sandvik och har utvecklats genom åratal av samarbete mellan R&D och marknad för positionering gentemot vätgasmarknaden. Enheten har utvecklat en avancerad lösning för ytbeläggning av metalliska band vilken sätter industristandarden för en nyckelkomponent inom bränslecellssystem. Bränsleceller används bland annat i fordon så kallade Fuel Cell Electrical Vehicles (FCEV). Transportsektorn är en av flera viktiga applikationsområden för vätgas och bränsleceller vilka har en stor potential att minska nyttjandet av fossila bränslen i världen och ses som ett strategiskt område inom SMT i framtiden.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 21:a oktober 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.Fackliga representanter:

Akademikerföreningen: Mette Frodigh, 026-26 48 17

Unionen: Stefan Jonsson, 026-26 30 46

Ledarna: Kjell-Åke Klockervold, 026-26 30 44

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
Välkommen med din ansökan!

Sökord: "Business Controller", "Controller", "Finance"
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Sandviken
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga