Luftfartsverket · Publicerad 8 juni 2021

LFV SÖKER DIG SOM VILL VARA MED OCH LEDA UTVECKLINGEN AV FRAMTIDENS FLYGTRAFIKTJÄNSTER

Arlanda

LFV SÖKER SYSTEMINGENJÖR INOM TORNSYSTEM

Som systemingenjör inom Teknikuppdrag arbetar du inom ett brett område med system- och förvaltningsfrågor. En stor del av arbetet bedrivs i projektform, tillsammans med andra medarbetare och samarbetspartners. Inom området Tornsystem finns bl a stödsystem som används av flygledarna i deras operativa arbete, såsom radarpresentationssystem, informationsdelssystem, elektroniskt stripphanteringssystem men innehåller även andra system som beräkning av ankomsttider samt radar-, bild- och ljudinspelningssystem.

Din roll
Vanliga arbetsuppgifter som systemingenjör inom förvaltningen är att aktivt delta vid framtagning av förvaltningsplaner, säkerställa att teknisk utrustning och att driften av våra system fungerar samt att analysera och hantera felrapporter. Du kommer även att ha regelbundna kontakter med den operativa verksamheten och leverantörerna. De som arbetar inom förvaltningen är specialister på sina system och agerar beställare såväl mot systemlevereratören som mot drift-/underleverantörer. I arbetsuppgifterna ingår även dokumentation och administration.

Vissa resor kan förekomma i tjänsten.

Din profil
Vi söker dig som har relevant teknisk högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Vi ser gärna att du arbetat med IT-system tidigare, att du har en god teknisk överblick och har baskunskaper inom nätverk. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Erfarenhet av att jobba med flygledningstjänster eller liknande H24-verksamheter är meriterande.

Som person är du självgående, resultatorienterad, strukturerad och tar egna initiativ.

Om du vill vara med och stödja vår utveckling framåt är LFV rätt plats för dig!

Anställning och förmåner
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort är företrädesvis Norrköping eller Arlanda, men även andra orter kan vara aktuella.

Innan anställning genomför LFV en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju och drogtest. Denna tjänst kräver svenskt medborgarskap.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor.

Fackliga kontakter
Tomas Andersson-Öhman, SACO 011-19 20 00
Nadia Devrient, ST 011-19 20 00
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning med tillhörande tjänster för civil och militär luftfart. Våra flygledare trafikleder dagligen ca 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter driva digitaliseringen av flygtrafikledningstjänster. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 juni 2021
Ort
Sigtuna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga