de Wall Bemanning & Rekrytering AB · Publicerad 30 nov

Avdelningen Arlanda Controlling har till främsta uppgift att säkerställa en hög kvalitet avseende Stockholm Arlanda Airports ekonomiska processer. Vi söker nu en engagerad och serviceinriktad Controller som är med och bidrar till att uppfylla våra mål.

Ansvarsområde
Som Business Controller på Stockholm Arlanda Airport kommer du att ansvara för ett av affärsenhetens verksamhetsområden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som Business Controller kommer bland annat att vara att ansvara för månadsbokslut och månadsrapportering för ”ditt” verksamhetsområde och även att driva budget och prognosarbete, samt ansvara för den ekonomiska uppföljningen och analysen för samma verksamhetsområde. Andra uppgifter som är viktiga i den här rollen är produktkalkylering, främst kostnadsallokering och även uppföljning av investeringar samt att agera stöd vid upprättande av business cases.

I tjänsten ingår att vara delaktig och driva utvecklingsfrågor inom våra ekonomiska processer och arbetsprocesser som en viktig del. Men även ekonomisk rådgivning och analys för de delar som ligger inom verksamhetsområdet, exempelvis i samband med avtals-, förändrings och utvecklingsarbete. Som medlem i ledningsgruppen kommer du i denna roll att vara ett naturligt bollplank för verksamhetsansvariga. Du rapporterar till gruppchef för Arlanda Controlling som går under Arlanda ekonomi och du jobbar i nära samarbete med övriga kollegor inom ekonomiavdelningen.

Din profil
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 3 års erfarenhet som Controller med liknande arbetsuppgifter. Du har goda kunskaper och stort intresse för ekonomistyrning och företagsekonomiska frågor, uppföljning och analys samt rapportering, inklusive budget- och prognosarbete. Har du tidigare arbetat med produktuppföljning och kostnadsallokering är det ett plus. Du behöver även ha goda grundkunskaper och förståelse för redovisning. Har du kunskap från något större affärssystem är det en fördel. Du är en van Excel-användare och övriga MS Office-paketet.

För att trivas i rollen är du en nyfiken person som med ett stort engagemang, brinner för det du gör och tar personligt ansvar för att nå uppsatta mål. Du levererar med hög kvalitet och har en god förmåga att se och skapa helheten men kan också analysera frågor och bryta ned dem i sina beståndsdelar när det krävs.

Tjänsten ställer höga krav på din analytiska förmåga, det är viktigt att du har ett sinne för siffror och motiveras av att klä siffrorna med ord. Du drivs av att utveckla och förbättra processer samt har en god problemlösningsförmåga. Du är inte rädd för att våga ifrågasätta om det behövs. Rollen ställer också krav på ett självgående och flexibelt arbetssätt samt att du trivs med att arbeta i en organisation med stundtals högt tempo, där förmågan att göra rätt prioriteringar är viktig.

Eftersom arbetet innefattar kontakt med olika delar av företaget trivs du i en kommunikativ roll och kan enkelt sätta dig in i nya sammanhang.

Swedavia erbjuder
Swedavia kan erbjuda dig en utvecklande och rolig tjänst med hög genomslagskraft på en enhet som genomsyras av högt engagemang, professionalism och ett öppet arbetsklimat.

På Arlanda möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Från Stockholm Central tar det ca 20 minuter att åka ut till flygplatsen med Arlanda Express, kostnaden för resorna till och från arbetet subventioneras av arbetsgivaren. Det finns även goda parkeringsmöjligheter vid resa med egen bil.

Ansökan
Ansök snarast möjligt, då urvalsprocessen sker löpande. Sista ansökningsdag är den 14/11 2016. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Karin Österman de Wall, 070-778 00 06 eller via e-postadress karin@dewallrekrytering.se.

Säkerhet har hög prioritet på Swedavia. De genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på http://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html.


Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 dec
Ort
Sigtuna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Rekryteringen hanteras av
de Wall Bemanning & Rekrytering AB