Academic Work · Publicerad 15 sept 2021

Vill du ta första klivet efter din utbildning inom el & automation? Vi erbjuder nu en utvecklande roll inom El och automation som anpassas efter dina tidigare erfarenheter och kunskaper. Du kommer arbeta med världsledande teknologier och får möjlighet att lära dig inom bland annat konstruktion, installationer, processautomation och teknisk utrustning. Läs mer och sök tjänsten till Metso Outotec!

Information om uppdraget

Rollen kallas EIA ingenjör och du arbetar med konstruktion inom områdena el, instrument och automation inom funktionen Metals Delivery på Skellefteåkontoret. Avdelningen ansvarar för att tillhandahålla kvalificerade ingenjörstjänster till deras produktgrupper inom affärsområdena Metals Chemical Processing och Smelting. Du kommer arbeta med världsledande hållbar teknologi mot smältverk, både i lokala projekt och globala. Ditt fokusområde kommer vara konstruktion och att bistå dina ingenjörskollegor med lösningar mot smältverksanläggningar.

Metso Outotec har precis flyttat in i ett nytt fräscht kontor i Skellefteå. Du blir en del av ett vänligt, respektfullt och engagerande arbetsklimat med utmanade, omväxlande och intressanta uppdrag. Företaget välkomnar kunskapsutbyte med varandra och möjligheter finns att arbeta i ett brett teknikområde.

Du erbjuds
 • Utbildningar för att utveckla de kompetenser som du behöver i rollen
 • En möjlighet att arbeta med hållbar teknik på ett klimatmedvetet företag
 • En chans att ta klivet in på den globala marknaden i ett internationellt bolag som har många av sina kunder utomlands
 • Fräscha kontorsmiljöer designade för att passa just Metso Outotecs klimat och kultur
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med att producera ritningar och lösningar i projektleveranser inom smältverksindustrin. I rollen tar du fram det tekniska underlaget som behövs för att bygga anläggningar. Det är ett omväxlande arbete som kan innefatta bland annat elritningar, placeringsritningar samt andra projekteringsdokument. Du skapar därmed både i 2D och 3D. Program som används är E-plan samt AutoCAD. Projektering görs delvis i databas SiteBase.

Till en start kommer du ta rygg på mer seniora kollegor, där du först får lättare arbetsuppgifter för att sedan successivt öka i svårighetsgrad utefter din utvecklingskurva. Tjänsten anpassas efter dig och ger dig förutsättningar att lära dig mycket nytt inom el & automation men även inom andra ingenjörsdiscipliner.

Vi söker dig som

Vi söker dig som minst har en färdig gymnasieutbildning inom el/automation eller likvärdigt. Du har god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Som person är du noggrann och arbetar strukturerat. Dina personliga egenskaper gör det naturligt för dig att arbeta i team och samverka med olika intressenter för att uppnå egna och gemensamma mål. Du är flexibel, prestigelös och villig att hugga i där det behövs.

Det är meriterande om du:
 • Har arbetslivserfarenhet inom processindustrin, framför allt smältverk
 • Har konstruerat elritningar av något slag tidigare
 • Tidigare använt programmen E-plan och AutoCAD
Övrig information
 • Start: November eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Skellefteå
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Metso:Outotecs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Metso:Outotecs är en föregångare inom hållbar teknik, kompletta lösningar och tjänster för ballastproduktion, mineralbearbetning och metallförädling världen över. Genom att öka kundernas energi- och vatteneffektivitet, öka deras produktivitet och minska miljömässiga risker med vår expertis inom produkter och bearbetning, är vi en partner för positiv förändring.

Metso Outotec har åtagit sig att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5°C med Science Based Targets. Vi är rankade på 8:e plats på 2021 Global 100 list of the worlds most sustainable companies.

Metso Outotec har sitt huvudkontor i Helsingfors, Finland och har över 15 000 anställda i över 50 länder och försäljningen för 2020 var cirka 3,9 miljarder euro. Företaget är noterat på Helsingforsbörsen (Nasdaq Helsinki). Mogroup.com, twitter.com/metsooutotec
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga