Försvarsmakten · Publicerad 20 dec

Försvarshälsan är en inbyggd företagshälsovård med Försvarsmakten som uppdragsgivare. Försvarshälsan Region Mitt (FHM) är en av fyra regioner i Sverige. FHM ansvarar för företagshälsovård för anställd personal, hälso- och sjukvård för elever och rekryter samt sjukvårdsberedskap vid militära övningar och insatser. FHM har 6 lokala mottagningsenheter: Malmen, Kvarn, Karlsborg, Skövde, Såtenäs och Göteborg. Vi är ca 60 anställda och har ca 7000 kunder. I vår region finns verksamheter inom både armé, flyg och marin.

Försvarsmakten i Skövde, Skövde Garnison, består av Skaraborgsregementet P4, Trängregementet, Markstridsskolan och FMLog. Tillsammans utgör dessa fjärde största arbetsgivaren i Skövde.

Försvarshälsan Skövde behöver nu anställa fysioterapeut/sjukgymnast på heltid.

Du kommer att ingå i vårt hälsoteam bestående av läkare, företagssköterska, psykolog, hälsopedagog, sjuksköterskor, fysioterapeut/ergonom, arbetsmiljöingenjör samt medicinsk sekreterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fysioterapeut/sjukgymnast ska du bedöma, behandla, rehabilitera samt kunna förebygga skador i rörelse- och stödjeapparaten för rekryter/elever och anställd personal. Vidare förekommer utbildning och rådgivning i stor omfattning, som är en viktig del i det preventiva arbetet. Arbetet sker inte bara i behandlingsrummet utan med fördel också ute i verksamheten och på gymmet. Du bör vara drivande i belastningergonomiska frågor, både inom företagshälsovård och rehabiliteringsteam.

Kvalifikationer

Leg. Fysioterapeut/sjukgymnast med god klinisk erfarenhet i yrket
God erfarenhet av diagnostik och behandling inom rörelse- och stödjeapparaten
Erfarenhet av preventivt arbete och/eller belastningsergonomi
B-körkort

Meriterande

Vidareutbildning inom OMT, OMI och/eller Mc Kenzie (MDT)
Utbildning inom idrottsmedicin
Utbildning inom belastningsergonomi
Dokumenterad erfarenhet av bedömning och behandling av idrotts- och belastningsrelaterade skador
Kunskap och intresse inom träningsrehabilitering, att aktivt vägleda patienterna i sin rehab på gymmet och/eller behandlingsrummet
Yrkeserfarenhet inom företagshälsovård
Erfarenhet av utbildning och rådgivning
Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten

Personliga egenskaper

Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete samt ha nära samarbete med Försvarshälsans övriga personal. Du kommer att ha fysioterapeutkollegor i ditt team. Flexibilitet och god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetstiden är heltid 100%, dagtid. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Tjänsten är förlagd till Skövde. Verksamhet kan delvis förekomma på annan ort eller vid andra förband vid behov. Kortare period med insatsarbete utomlands kan förekomma.
Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för FM lönepolicy. Löneanspråk anges i ansökan.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Lena Järpsjö, 070-964 72 29, avdelningschef FH Skövde
Lina Lerjeus, fysioterpeut och ergonom FH Skövde
Christina Nyberg, 070-240 52 58, handläggare FH Mitt

Kontaktas via växeln 0505-45 10 00

Fackliga representanter

OFR/S Bengt Lindlöf
OFR/O Klas Ahlqvist
SEKO-F Lola Ahlgren

Kontaktas via växeln 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-28

Bifoga ditt CV och ansökningsbrev.
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga