Försvarsmakten · Publicerad 23 sept

Förbandsträningsavdelningen/Stridsträningsanläggningen (STA) genomför övningar med förband på olika platser runt om i Sverige, men det dagliga arbetet bedrivs i huvudsak i Skövde alternativt Kvarn. Vid övningarna ligger fokus på utvärdering av genomförda stridsmoment. Momenten stöds av simulatorer och insamlingsutrustning som av STA har tilldelats övningsdeltagarna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattning syftar till att underhålla och driftsätta materiel och fordon ingående i STA, vilket innebär bl.a. löpande underhåll på simulatorer och insamlingsutrustning. I arbetet ingår även arbete med tyngre fordon (lastbil med släp) samt lastning och transport av STA:s insamlingsutrustning till de olika övningsplatserna runt om i Sverige.

Tjänsten är placerad i Skövde men tjänsteresor till andra orter förekommer. Del av tjänsten bedrivs utomhus under förbandsövningskaraktär.

Kvalifikationer

Du som söker är praktiskt lagd och är serviceinriktad, har god datorvana i systemmiljö såväl som windowsmiljö, och har teknisk förståelse för nätverk. Gymnasieutbildning och B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

Du har mycket god förmåga att arbeta självständigt, men kan snabbt växla för att ingå i en arbetsgrupp. Du är driven, ordningssam och har en positiv människosyn. Du gillar utmaningar och har hög servicekänsla. Du är också engagerad, kommunikativ och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du tycker om att ta ansvar. Vi förväntar oss hög personlig integritet och förmåga att skapa goda relationer där förtroende och tillit är ledorden.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • C/CE-körkort samt vana att hantera tyngre fordon
  • Vana vid digital bild och videobehandling
  • Fullgjord militärutbildning
  • Millitärt förarbevis
  • Erfarenhet av att arbeta med Microsoft Office.
  • Erfarenhet av att administrera nätverk.
Övrigt

Tillträde snarast efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en sex månaders provanställning. Tjänsten är civil och är placerad på Förbandsträningsavdelningen i Skövde.

Svenskt medborgarskap krävs.

Säkerhetskontroll med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.

Anställning inom Försvarsmakten innebär internationell tjänstgöringsskyldighet. Tjänsten kan innebära krigsplacering i insatsorganisationen.

Kontaktpersoner

Frågor kan ställas till:
  • C STA Kn Stefan Andersson, 070-5870396
  • Facklig förtroendeman Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, 0500-465474
  • Facklig förtroendeman Officersförbundet Kn Stefan Ohlson, 070-302 40 06
Välkommen med din ansökan senast 2016-10-09. Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan, MSS, utbildar och utvecklar inom området markstrid. Det innefattar allt från utbildning på individ-, kompani-, bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Detta sker med hänsyn till människans förutsättningar och det breda spektrum av hot som finns i världen i dag. Försök och studier ligger till grund för markstridens utformning. En viktig del av Markstridsskolans ansvar är markstridsförbandens simulatorträning. Med avancerad simuleringsteknik genomför man realistiska övningar som ökar soldatens, kompaniets och bataljonens förmåga.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga