Försvarsmakten · Publicerad 28 jan 2020

Har du några års erfarenhet som mekaniker? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att arbeta i verkstadsmiljö? Då kan du vara en av de två motormekaniker vi söker till Markverkstad Skövde.

Vad kan vi erbjuda dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ta eget ansvar och möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att kombinera ditt arbetsliv med ditt privatliv.

Markverkstäderna (MvE) är en enhet med cirka 800 medarbetare, som har verksamhet på 21 orter inom Sverige. MvE lämnar tekniskt systemstöd och utför huvudsakligen underhåll på Försvarsmaktens markmateriel och flygbasmateriel men har även externa kunder. Detta innebär underhåll i form av tillsyner, modifieringar och inte minst reparationer. Även tillverkning och demontering/skrotning ingår i Markverkstädernas uppdrag. Du kommer tillhöra Markverkstad Skövde, med ca 165 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som motormekaniker arbetar du huvudsakligen med renovering och underhåll av försvarsmaktens materiel och materielsystem, såsom motorer, växellådorr, hjulaxlar och andra utbytesenheter. Den stora delen ligger på motorrenovering.

Arbetet innebär både förebyggande, avhjälpande underhåll, reparationer och modifiering utifrån fastställda underlag.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår
 • Underhåll och renovering av stridsvagnsmotorer, pansarterrängsmotorer, växellådor mm
 • Montera isär, rengöra, kontrollera och mäta upp materiel
 • Modifiering och ombyggnad utifrån fastställda underlag
 • Arbete med framtagning av arbetsbeskrivningar kan förekomma
Kvalifikationer
 • Du har lägst två- eller treårig gymnasieutbildning inom fordonsteknik, inriktning fordon eller annan utbildning/kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet från verkstadsrelaterat arbete, gärna som mekaniker, alternativ erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • B-körkort
Meriterande
 • Tidigare arbetslivserfarenhet som mekaniker
 • Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens materiel och fordon
 • Kunskap om förbränningsmotorer/växellådor
 • Truckkort
 • Traversutbildning
 • Datorvana
 • Erfarenhet av mätteknink och att läsa ritningar
 • 5 S
Personliga egenskaper
Du är kvalitetsmedveten, arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som motormekaniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare är du flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.Vi söker dig som har en positiv attityd till arbetet och verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Övrigt
Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta sektionschef Joakim Nilsson 070-6941552

Fackliga representanter kontaktas via tfn 035-266 20 00
SACO: Bengt Blom
OFR-S: Fredrik Nordahl
SEKO: Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén

Din ansökan ska innehålla CV samt ditt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning
Du är varmt välkommen med din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga