Försvarsmakten · Publicerad 29 aug

OM TJÄNSTEN

Skaraborgs Regemente söker ställföreträdande chef till övnings- och skjutfältsdetalj Skövde, med placering vid skjutfältsexpeditionen i Finnstorp. Tjänstens inriktning är ställföreträdande detaljchef, funktionsledning CBRN samt logistik.

Övnings- och skjutfältsdetaljen ansvarar för övningsfältet i Skövde, övningsfältet i Bjärsjö, skjutbaneområdet i Bjärsjö, det militära skjutbaneområdet i Lövsjötorp, SIB-anläggningen Hagen, CBRN-anläggningen samt Skövde skjutfält.

Du arbetsleds av övnings- och skjutfältschefen och stödjer denne med att leda verksamhet och personal. Arbetsledning av dig kommer att ske mot ett eller flera av ovanstående områden till vilka du utgår enligt övnings- och skjutfältschefens planering. Det dagliga arbetet kommer att vara mycket varierande och gälla t.ex. personaltjänst, CBRN-frågor gentemot Högkvarteret, spika säckvävsmål, köra grävlastare, delta i övningsplanering, leda uppstartsgenomgångar vid skjutfältet etc. Du kommer att erhålla utbildning i den mån du saknar relevant sådan för att lösa din tjänst. Du ska vara beredd att leda detaljen vid övnings- och skjutfältschefens frånvaro. Du förväntas delta vid planeringsarbeten och genomförande av såväl tjänsteresor som större övningar enligt övnings- och skjutfältschefen.

Med tjänsten följer internationell arbetsskyldighet samt krigsplacering.

Krav

Svensk medborgare
Körkort B
Officer (OF/SO)

Egenskaper som kan vara meriterande vid en urvalsprocess

God förmåga att hantera PRIO, LIFT, MS OFFICE.
Körkort BECE.
ADR-utbildning.
Truckförarutbildning.
Militära förarbevis för arbetsmaskiner.
God fysisk hälsa - arbetsplatsen tränar enligt FMFysS och har fastställda fyskrav.
God förmåga att tala, läsa och förstå engelska.
Erfarenhet av att arbeta i chefsbefattning på plutons/kompani/skvadron/bataljonsnivå.
Erfarenhet av stridande befattning på stridsvagnskompani/pansarskyttekompani.

Genomförda och godkända kurser;
  • Bataljonsstabsmedlemskurs.
  • CBRN-Specialinstruktörskurs.
  • CBRN-Föreståndarkurs.
  • CBRN-Stabskurs.
  • Ammunitionsröjningsledare.
PERSONLIGA EGENSKAPER

Du är van att leda verksamhet mot uppsatta mål. Du har god förmåga att leda och samarbeta - en god social förmåga. Du måste vara öppen, noggrann, ordningsam, ha en hög servicekänsla, se nya möjligheter och våga prova nya arbetsmetoder. Du förväntas ha förmåga att självständigt driva flera projekt parallellt med övriga arbetsuppgifter. Vi förväntar oss en hög personlig integritet och förmåga att skapa goda relationer där förtroende och tillit är ledord. En av dina styrkor är att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi söker en individ som kan se och förstår vikten av strukturerad utveckling.

Vi ser gärna kvinnliga sökande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Placeringsort: Finnstorp, skjutfältsexpeditionen.

Tillträde: 2019-01-01 eller enligt överenskommelse.

Omfattning: 100 %.

Varaktighet: Tillsvidare. 6 månaders provanställning kommer att tillämpas om du inte redan är anställd officer i Försvarsmakten (tjänsten är öppen att söka även för officer som numer är civil).

Inkom med ett relevant CV och ett personligt brev till mejladressen som förklarar varför just du är lämplig för tjänsten. Urval sker löpande och lämpliga kandidater kan komma att kallas innan ansökningstiden har löpt ut. Annonsen kan komma att återkallas före sista ansökningsdag. Registerkontroll kommer att genomföras.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Övnings- och skjutfältschef kn Thomas Johansson. Vxl 0500-465000. Be växeltelefonist att koppla till mobiltelefon.

Lokal facklig kontaktperson är: OF Skaraborgarna, Elina Meyer, vxl 0500-46 50 00

Sista ansökningsdag är 2018-09-30.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet