Försvarsmakten · Publicerad 5 okt

Vill du bli en del av Arméns slagkraftigaste anfallsförband?

Wartofta är ett kompani som präglas av framåtanda, vinnarinstinkt & god förbandsanda. Kompaniet är utrustat med Strv 122 & utgör den kraftfullaste delen av en Pansarbataljon. Vi söker dig som vill ha ett utmanande arbete som ställer stora krav på stresstålighet, personliga färdigheter och koncentrationsförmåga. Vi rekryterar förare, skytt & laddare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som besättningsmedlem övas man i sin specifika befattning både ute på övningsfältet, under skarpskjutningar och i moderna simulatorer. Stor vikt läggs vid personlig färdighet. Stridsvagnsgruppen ansvarar även för vård och underhåll av sittt fordon. Förutom stridsvagnstjänst bedrivs övningar i avsutten strid, skytte och övriga soldatkunskaper. Fysisk träning är ett dagligt inslag i tjänsten och viktigt för att kunna verka fullt ut i sin befattning.

Följ länkarna nedan för ytterligare info:

Stridsvagnsskytt

Stridsvagnsförare

Krav

Genomförd Värnplikt alt GMU

B-Körkort

Önskvärda kvalifikationer:
Militärt Förarbevis

Meriterande kvalifikationer:

Förarbevis Strv 122

Erfarenhet av stridsfordonstjänst

Tidigare anställning som GSS/K/T

Personliga egenskaper:
Som besättningsmedlem är det viktigt att vara en lagspelare och kunna sätta gruppens behov i främsta rummet. Att vara i fysisk god form är för oss en självklarhet. Arbetet innefattar mycket tid med stridsvagnen. Vi kräver inga speciella tekniska förkunskaper men du skall ha viljan att lära dig handha samt vårda arméns mest avancerade stridsfordon.

Vi kan erbjuda dig ett utmanande, utvecklande och omväxlande arbete. Vad kan du erbjuda oss?

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Lt Christian Wester

christian.wester@mil.se

Fackliga representant:
Karl-Gustav Stigenas

karl-gustav.stigenas@mil.se

Övrigt:
Visstidsanställning
Skövde
Tjänsten startar 2017-01-01

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 16-11-20.

Teknisk info Stridsvagn 122

Stridsvagnsbloggen: http://blogg.forsvarsmakten.se/stridsvagn/2016/09/27/eutm-08-pa-plats/

Wartofta på Facebook: https://www.facebook.com/Wartofta-Stridsvagnskompani-208287812543205/

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga