Paroc OY AB · Publicerad 28 jan 2020

En omväxlande och utmanande projektledarroll med ansvar för ett brett spektra av investeringar

Paroc utvecklar ständigt produktionsprocessen avseende effektivitet, kvalitet, hälsa och säkerhet och hållbarhet. Nu behöver man förstärka Projektavdelningen med ytterligare projektledare för att säkra de ambitiösa investeringsplanerna.

PAROC står för energieffektiva och brandsäkra isoleringslösningar av stenull för nybyggnation och renovering, VVS-lösningar, industriapplikationer, marin och offshore lösningar samt undertak och andra akustikprodukter. Parocs 80-åriga historia har resulterat i ett välförtjänt rykte för hög produktprestanda, teknisk expertis och hållbarhet bland proffsbyggare, arkitekter, entreprenörer, återförsäljare och industriella byggentreprenörer. Idag är man marknadsledande, räknat i marknadsandel, på våra huvudmarknader i Finland, Sverige och Baltikum, inom såväl byggisolering som teknisk isolering. År 2018 blev Paroc en del av Owens Corning. Owens Corning utvecklar, tillverkar och marknadsför isolerings-, tak- och glasfiberkompositer.

Paroc utvecklar ständigt produktionsprocessen avseende effektivitet, kvalitet, hälsa och säkerhet och hållbarhet. Man har tre siter i Sverige - Hällekis, Hässleholm och Skövde. Projektavdelningen ansvarar för investeringsprojekten som ligger till grund för produktionsutvecklingen och den framtida konkurrenskraften. Den framtida investeringsplanen är progressiv. I Hällekis arbetar redan idag den tekniska expertisen inom Paroc. Projektgruppen ansvarar för alla investerings- och ersättningsprojekt som genomförs på de svenska fabrikerna. Här finns stor erfarenhet inom konstruktion-, automation- och el. I ett nära samarbete med produktions- och underhållspersonal arbetar man för att utveckla fabriker runt om i Sverige.

Nu behöver man förstärka Projektavdelningen med ytterligare projektledare för att säkra att de ambitiösa investeringsplanerna blir framgångsrika.

Om rollen

Övergripande handlar rollen om att leda, koordinera och följa upp genomförandet av de investeringsprojekt som man beslutat genomföra i Sverige, men även att ge tekniskt stöd till Hässleholms-siten.
 • Man leder projekt där projektgruppen skapar nya lösningar och idéer, samt implementerar dessa i en processmiljö. Rätt tid, kvalitet och kostnad är ledord.
 • Man blir Involverad i hela investeringsprocessen, från förstudie till kompletta projekt inom ett brett spann av produkter och utrustningar.
 • Man är med om att utforma Parocs framtida kravställning för nyanskaffning av utrustning, både för Sverige och för hela gruppen.
 • Man verkar både som specialist och/eller helhetsansvarig beroende på projekt.
 • Man har ett Internationellt samarbete med kollegor i framför allt Finland, Polen, Ryssland och Litauen
Vad vi letar efter
 • Du har troligen en akademisk utbildning, helst teknisk inriktning.
 • Du har troligen jobbat i en liknande roll med att hantera investeringsprojekt.
 • Du har erfarenhet av AutoCad, Solidworks och MS Office-programmen.
 • Att ha arbetat i industrin behövs, men det behöver inte nödvändigtvis vara i en liknande produktionsmiljö som Paroc.
 • Du pratar och skriver både svenska och engelska utan problem.
 • Du är nyfiken och har lätt för att lära dig nya saker.
 • Du inspireras av att arbeta i en internationell miljö som präglas av och kräver lagarbete, initiativ och proaktivitet av dig och dina kollegor.
 • Din personlighet och samarbetsförmåga kommer att värderas mycket högt.
 • Du är strukturerad och analytisk
Övrigt
 • Du kommer att rapportera till Teamledaren på Projektavdelningen.
 • Projektavdelningen består av fem kollegor idag, planen är att ni under de kommande åren ska bli tio.
 • Placeringsorten är Hällekis, men man kommer att möjlighet att arbeta hemifrån eller på Paroc i Skövde. Det viktigaste är att man gör vad som krävs för rollen.
 • Visst resande förekommer, exempelvis för leverantörsbesök, referensobjekt, installationer på andra svenska siter samt till finska och polska anläggningar.
Rollen erbjuder

Goda möjligheter till vidareutveckling inom företaget och koncernen.

Man får möjlighet att vara med och utveckla nya processer och lösningar.

Följ länken här för att se en kort film från Paroc Operations & Technology: https://youtu.be/jD_3MW4QITI

Är detta din nya utmaning? Vänligen ansök, med cv och personligt brev, via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13982) så snart som möjligt, dock senast Söndagen den 16 februari 2020. Frågor angående rekryteringen besvaras av Mercuri Urvals konsult Ulf Hillstedt, 0725-547242.

Mer information om företaget och koncernen hittar du här: www.paroc.com and www.owenscorning.com.

About Mercuri Urval

Mercuri Urval is a leading Global Executive Search, Professional Recruitment and Talent Advisory firm. We make sure organizations always have the right people capabilities in place so they deliver the best possible results.

As pioneers in predicting the impact of people’s capabilities and personality on business results, we have always placed high importance on Executive Search and Professional Recruitment. Mercuri Urval was founded more than 50 years ago and works with more than 3.000 clients - across all sectors - in over 50 countries.

Extraordinary results. It’s all about people - www.mercuriurval.com
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Parocs 80-åriga historia har resulterat i ett välförtjänt rykte för hög produktprestanda, teknisk expertis och hållbarhet bland proffsbyggare, arkitekter, entreprenörer, återförsäljare och industriella byggentreprenörer. Idag är man marknadsledande, räknat i marknadsandel, på våra huvudmarknader i Finland, Sverige och Baltikum, inom såväl byggisolering som teknisk isolering. Dessutom har PAROC-produkter starka positioner som utmanare till nuvarande marknadsledare i Polen, Tyskland, Storbritannien, Norge och Ryssland.

Parocs produkter, som säljs under produktnamnet PAROC och paketeras i våra lättigenkännliga röd- och vitrandiga förpackningar, inkluderar byggnadsisolering för värme-, brand- och ljudisolering av ytterväggar, tak, golv, källare, bjälklag och mellanväggar, samt teknisk isolering för VVS-system, industriella processer, marin och offshore-industrin och industriell utrustning (OEM).

År 2018 blev Paroc en del av Owens Corning. Owens Corning utvecklar, tillverkar och marknadsför isolerings-, tak- och glasfiberkompositer. För mer information om Owens Corning, besök www.owenscorning.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 mars 2020
Ort
Skövde
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Projektledare

Inga fler liknande jobb tillgängliga