SCANIA CV AB · Publicerad 12 jan

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi letar nu efter en CFD-ingenjör till gruppen Fluid and Combustion Simulation, då en av kollegorna i gruppen går vidare till annan intern utmaning. Tjänsten är placerad i Södertälje.

Vi utför flödesberäkningar på gasväxlings-, förbrännings- och kylsystemet, men även andra tillämpningar som batteri, alternativa bränslen och ottomotorer förekommer.

Gruppen karakteriseras av glada, kunniga och ambitiösa ingenjörer som är ansvariga för CFD-beräkningar på Scanias motorutveckling. Det finns många mycket erfarna ingenjörer idag på gruppen och vi söker nu en person med rätt attityd (ödmjuk, ambitiös och tekniskt driven) samt med en relevant CFD-bakgrund.

Uppdraget

Du kommer att få möjlighet att lära dig både motorspecifika detaljer men även hur CFD används på ett effektivt sätt på stora moderna kluster av flera seniora CFD-ingenjörer. Du kommer planera och följa upp dina egna beräkningar och presentera beräkningsresultaten till interna och externa kunder muntligen och i skrivna rapporter.

Din profil

Du har en civilingenjörsutbildning inom mekanik eller fysik. Du har erfarenhet av CFD-beräkningar av förbränningsmotorer, värmetransport eller gasväxlingstillämpningar. Det är meriterande att ha erfarenhet av något av följande: Star-CCM+, Ansys Workbench (CFX/Fluent) eller Converge och kunskap av Linux. Vi förutsätter att du har kunskap inom något verktyg som ANSA, Ansys meshing eller Spaceclaim. Kunskap inom Catia V5 är meriterande.

Vi kommer lägga särskilt stor vikt vid:
  • Mycket goda kommunikationsfärdigheter både vad gäller muntlig framställan men även skrivna rapporter på både svenska och engelska.
  • God förmåga att förstå kundens behov och hur vi skall möta dessa.
  • Ambitiös och möjlighet att fatta egna beslut.
  • Fäster mycket stor vikt vid att hålla det du lovar (förstå vikten av att hålla en deadline).
  • Intresse av vår dagliga produktutveckling med hjälp av beräkningar och även metodutveckling.
Utöver specifik motor-CFD-kunskap så värdesätts en god allmän förståelse för CFD. Tidigare erfarenhet av kompressionsantända motorer och erfarenhet från fordonsbranschen i allmänt och Scania i synnerhet anses meriterande.

Ytterligare information

För frågor angående tjänsten kontakta rekryterande gruppchef Karl Pettersson +46(0) 8 553 714 96.

Ansökan

Din ansökan ska inkludera CV, personligt brev och relevanta kopior på betyg.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
8 feb
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör