SCANIA CV AB · Publicerad 26 nov 2021

Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa och Arbetsmiljö. Vi finns i Södertälje men samarbetar globalt då vi även har företagshälsovård på våra produktionsorter i Oskarshamn, Luleå, Zwolle i Holland samt Angers i Frankrike.

Företagshälsovården har i uppdrag att vägleda Scania i sitt arbete att säkerställa och främja hälsa, säkerhet och hållbar produktivitet. Detta i enlighet med lagstiftning, vetenskap och beprövad erfarenhet.

Företagshälsovården har i början av 2021 startat en genomgripande strategiresa med målsättningen att till 2025 ha vässat organisationen med utvecklat ledarskap, kundanpassade leveranser, förbättrad kommunikation, tvärfunktionellt utbyte och internt lärande. Vi söker nu en chef med uppdraget att leda vår Företagssköterskegrupp. Gruppen består av Rehabiliteringskoordinatorer, undersköterskor och sjuksköterskor med olika uppdrag och kompetenser.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir att representera företagssköterskorna och arbeta i företagshälsovårdens ledningsgrupp med ”Strategi 2025” i fokus. Detta tillsammans med cheferna för Ergonomgruppen, Läkargruppen, Psykologgruppen, Arbetsmiljöingenjörsgrupp och chefen för Kvalitet-/kundgruppen. Du är drivande i utvecklingen av företagssköterskornas-, rehabkoordinatorernas- och mottagningens roll och tjänster i samarbete med verksamhetschef. Du har även personalansvar för medarbetarna genom personliga avstämningar, utvecklingsplaner, budget och lönesättning. Du arbetar tvärfunktionellt med att planera uppdrag tillsammans med övriga chefer och medarbetare inom Företagshälsovården.

Din profil

Du har en legitimation inom hälso- och sjukvård i grunden. Vidare har du utbildning och/eller kunskap inom arbetsmiljö och/eller företagshälsovård sedan tidigare.

Du är personligt mogen, trygg med självförtroende och tydliga värderingar. Du är en god kommunikatör med ett utåtriktat sätt och en tydlig inriktning på dialog och samarbete som den bästa vägen till gemensam framgång. Du har helhetssyn och verksamhetsfokus. Vidare är du tydlig, beslutsam, systematisk och strukturerad. Du gillar att nå resultat och att göra skillnad. Du har god förmåga att se möjligheter och utvärdera tillvägagångssätt. Du ser positivt på förändring och utveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina person- och ledaregenskaper då vi utöver en bra ledare för gruppen också vill ha en stark resurs i arbetet med att vidareutveckla våra interna processer, gränssnitt och kvalitetssäkra den medicinska verksamheten.

Vi är en högkompetent och trivsam arbetsplats under utveckling och erbjuder därför en omväxlande och kreativ arbetsmiljö. Vår kultur präglas av kundfokus, kvalitet och gemensamt ansvarstagande.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan som innehåller CV, personligt brev samt för tjänsten relevanta intyg/betyg senast 2021-12-10.

För ytterligare information och frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till:

Leilah Spaander, Verksamhetschef

leilah.spaander@scania.com
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård

Inga fler liknande jobb tillgängliga