SCANIA CV AB · Publicerad 4 juni 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vår grupp som består av 10 personer har ansvar för konsolidering och verksamhetsstyrning för Scanias globala produktionsystem (P&L) samt utövar controlling mot produktionsenheter i Sverige och Europa. Avdelningen jobbar målmedvetet med att stödja och utmana den operativa verksamheten och dess chefer. Vår drivkraft är att öka den egna kvalitén och effektiviteten genom att standardisera och förbättra våra uppgifter och processer löpande. Vi är en central stödfunktion till Produktion & Logistiks ledningsgrupp som har kontaktytor mot stora delar av Scanias övriga funktioner.

Vi söker nu en driven Controller då en av våra medarbetare går vidare till nya utmaningar inom Scania. Inom tjänsten kommer du arbeta med Scanias interna prissättning (leveransvärden) vilket ger en unik inblick in i Scanias finansiella modell och process för internförsäljning.

Dina arbetsuppgifter

För att uppnå en effektiv styrning av verksamheten inom Scania har vi en modell där vi internfakturerar de produkter vi tillverkar. Detta bygger på en prislista med både produktionskostnad och artikelkostnad. Tjänsten innebär att koordinera uppdatering av priserna, vara superuser för vårt system Calsium, sätta processer och principer för leveransvärden, analysera utfall och delta i projekt som påverkar internfaktureringen. Rollen innebär mycket kommunikation med controllers på våra produktionsenheter och övriga funktioner inom Scania.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Koordinera uppdatering av prislistor vid produktintroduktioner
  • Koordinera årlig uppdatering av leveransvärden för produktionskostnaden
  • Delta i systemutvecklingsprojekt
  • Delta i projekt som rör internfaktureringen
  • Bokslutsarbete
  • Uppföljning av träffsäkerheten i leveransvärdena
  • Delta i och driva internt förbättringsarbete
Din profil

Till tjänsten söker vi en teknikintresserad ekonom eller ekonomiintresserad teknolog med tillhörande universitets- eller högskoleutbildning. Du behärskar engelska flytande i tal och skrift och är van att arbeta i Microsoft Office och då framförallt Excel. Erfarenhet inom Microsoft Access är ett plus men inget krav.

Som person är du självständig, analytisk och noggrann. Du gillar att vara expert och den folk kommer till med frågor. Har du inte svaret så tar du reda på det! Rollen innebär en mängd kontaktytor med andra funktioner och ekonomer så kommunikation och en god samarbetsförmåga är viktigt.

Ytterligare information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Viktor Widmark 08-553 50159.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Ansök via Reflex/Jobbsök senast den 18 juni.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
18 juni 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga