SCANIA CV AB · Publicerad 5 nov 2021

Är du en vass embedded-utvecklare och vill jobba med nya tekniker inom middleware, hårdvarunära programmering, cyber security, kodgenereringsverktyg, modultestramverk och byggmiljö? I denna roll arbetar du med utveckling och utökning av nästa generations mjukvaruplattform till Scanias egenutvecklade inbyggda chassistyrsystem. Vi gör detta för att möta kommande utmaningar inom elektrifierade och autonoma fordon.

I vår grupp Software Platforms and Tools ges du möjligheten att direkt se hur ditt och vårt gemensamma arbete påverkar fordonen, vilket gör arbetet betydelsefullt och samtidigt mycket belönande. Du får snabb feedback på det som utvecklas.

Dina arbetsuppgifter

Teamet ansvarar för att utveckla mjukvaruplattformen för Scanias mest centrala system. Vi försöker göra detta med kvalité och en funktionalitet som motsvarar våra kunders behov och överträffar deras förväntningar. Vi arbetar agilt och tvärfunktionellt med samlokaliserad kompetens och med stort inflytande på vårt arbetssätt och innehåll.

Som utvecklare ansvarar du för att utveckla och integrera nya funktioner i plattformen utifrån kundernas behov och nya lagkrav samt att förbättra existerande funktioner för att möta nya krav. Du kommer även att jobba med mjukvaruarkitektur samt delta i arbetet med våra kvalitetsmetoder, processer och leveransmetoder.

Vi har ett stort och spännande arbete framför oss med att utveckla och utöka plattformen till nästa generations system och högprestandastyrenheter. Vi jobbar med nya tekniker och du kommer att ha möjlighet att påverka arbetet i hög grad.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom datateknik, teknisk fysik, mekatronik eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet och mycket goda kunskaper inom C och/eller C++ utveckling inom inbyggda system, vilket är ett krav. Har du erfarenhet inom något av ARM, RTOS, Embedded Linux, CAN, UDS, Ethernet, IP kommunikation, Git, CI/CD, Docker och Python är det meriterande. Du är en driven och noggrann person med positiv attityd som trivs med att jobba tillsammans med andra. Har du erfarenhet av utveckling inom fordonsbranschen är det ett plus.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska såväl i tal som skrift.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan innehållande CV, personligt brev och betygskopior. Intervjuer och urval kommer ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2021-12-08.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
8 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga