SCANIA CV AB · Publicerad 21 dec

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Bodywork adaptation söker nu tre drivna konstruktörer för FFU-utveckling.

Utvecklingen av FFUer (Fit for use) gjordes tidigare av de olika produktionsorternas tekniker. Vi omorganiserar nu och lägger utvecklingen på R&D istället.

Är du, och kanske dina kompisar, sugna på att vara med att dra igång den här verksamheten så ska ni söka nu.

Dina arbetsuppgifter

En FFU är oftast en tilläggsartikel "add on" på bilen och monteras efter huvudline på FA7. Det kan vara allt ifrån snökedjekonstruktion till automatisk brandsläckningsutrustning till lampinstalltioner och kamerapreppar.

Utvecklingstiden kan vara från bara någon vecka till några månader. FFU-konstruktörerna kommer dels att ha ett mycket nära samarbete med projektledare från produktion och dels med marknadssidan och kunderna som kommer med produktönskemål.

Du kommer att jobba nära FFU Design Support som tillhör vår grupp och har många års erfarenhet inom FFU. Vill du jobba med hela bilen med stor variation och frihet, och med ett roligt gäng, så sök nu! Vi söker både dig som gillar mekanik, mekatronik eller mer renodlade elinstallationsarbeten.

Din profil

Du är civilingenjör eller högskoleingenjör med stort intresse för att lösa problem och hitta nya lösningar. Du har lätt för att knyta kontakter, och hitta på fiffiga lösningar. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

En glad och alert personlighet med god produktkännedom samt erfarenhet från Catia är meriterand

För mer information

Kontakta gärna Jonny Johansson 08-553 81 222 , eller Andreas Helsing (gruppchef) 08-553 89 453.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
21 jan
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga