SCANIA CV AB · Publicerad 11 jan 2021

Scania har sedan början av 2000- talet haft ett joint venture med Cummins för utveckling och tillverkning av common-rail bränslesystem. Produktionen av dessa system är lokaliserad i Juarez, Mexico samt i Södertälje. Produktutveckling har framför allt skett i Columbus, USA men sedan hösten 2017 har vi även produktutveckling och produktsupport för våra bränslesystem här i Södertälje.

Som Uppdragsledare blir du spindeln i nätet, du kommer knyta ett stort kontaktnätverk både inom Scania och även Cummins Fuel Systems globalt. Du får en chans att se och lära dig om hela livscykeln för våra produkter, då vi lokalt även utvecklar nya bränslesystem - men våran avdelnings fokus ligger på Customer Care för befintliga produkter, som en traditionell rödpilsorganisation inom R&D. Du kommer även jobba nära avdelningens Q-team där analysen av kundreturer/garanti utförs. Vi jobbar ständigt med att förbättra kvaliteten på våra produkter, och processer samt för att hjälpa våra slutkunder att lösa eventuella avvikelser eller önskemål på ändringar.

Ditt huvuduppdrag är först och främst att sätta upp en lokal process för det som Cummins kallar för PQC- (Product Quality and Compliance), eller vi på Scania kallar för FQ-ärenden (Field Quality). Alltså kvalitetsavvikelser som dyker upp hos någon av våra kunder, där man ser ett behov av ett projekt som syftar till att förstå, och förbättra kvaliteten. Du tillförskaffar dig/alternativt har sedan tidigare, en bra grundförståelse kring våra produkter och vårat utbud, för att kunna leda projekt av hög teknisk karaktär och svårighet. Självklart så får du chansen att lära dig om våra produkter lokalt, samt även de metoder Scania och Cummins använder för problemlösning, såsom; 8-D, 7-step och framförallt FTA (felträdsanalys), som alltid är ett krav i våra projekt.

Dina arbetsuppgifter
  • Ta fram lokal process för PQC- / FQ-ärenden
  • Uppdragsledning/projektledning av ett antal FQ-ärenden som är Scania-specifika.
  • Utföra statistisk analys på fältutfall, hjälpa till att föreslå nya projekt vid behov.
  • Representera avdelningen i möten med våra kunder, agera ansvarsfullt och med integritet.
  • Analys av avvikande produktegenskaper, enligt problemlösningsmodell och FTA-analys.
  • Vi är ett växande företag med nya projekt som ingår i rollen. Du får möjlighet att utveckla, dokumentera och följa dessa projekt från start till finish.
Du kommer att vara en nyckelspelare hos Cummins Scania XPI Engineering. Våran framgång bygger på våra kärnvärden och vårt val att göra saker på Scanias sätt, vi strävar alltid efter förbättringar och mångfald, öppenhet, respekt för individen, laganda och flexibilitet.

Du kommer att ha tillgång till expertis och utbildningar samt utbildningsmaterial från både Cummins och Scania.

Din personliga utvecklingsplan följs upp i enlighet med Scanias interna processer. Samma fördelar som ges till alla Scaniaanställda gäller även för dig.

Din profil

För att trivas i denna position är det viktigt att du är strukturerad, gillar att skapa relationer, att du är samarbetsorienterad samt analytisk. Vi ser även förmåga till kreativt tänkande, självständighet och god kommunikation som viktigt, du bör gilla problemlösning, och vilja vara med i en nystart, där du själv kommer att sätta mycket av spelreglerna för ditt framtida arbete.

Du har en högskoleingenjörsexamen med teknisk grund, alternativt projektledning eller management utbildning. Du har mycket goda Engelska- och Svenskkunskaper. Det är även meriterande om du tidigare jobbat inom någon roll där du stött på FQ-ärenden eller om du har vana för teknisk projektledning.

Få reda på mer!

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef, Fredrik Gårdefelt per email via: fredrik.gardefelt@scania.com

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och eventuella relevanta intyg. Ansök via Reflex/Jobbsök senast den 22 januari.

Tjänsten är en tillsvidareanställning inom området Forskning och Utveckling och är placerad på vår anläggning i Södertälje vid byggnad 182, i kontoret S18.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 jan 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga